Društvo

Sotirovski: Most na Nišavi kod vojnog bazena biće srušen, drugi neće biti građen

Od rušenja mosta na Nišavi kod vojnog bazena u niškom naselju Donja Vrežina nije se odustalo, most će biti srušen, ali se čeka izmeštanje svih instalacija koje prolaze ispod njega, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Mi smo u budžetu za 2021. i 2022. godinu imali sredstva za rušenje, ali najpre sve što postoji od instalacija, voda, struja, kanalizacija mora da bude izmešteno”, rekla je Sotirovski u jutarnjem programu Belami televizije.

Prema njenim rečima, postojeći most će “otići u istoriju” jer više nije bezbedan, a prema studiji koju su uradili saobraćajni stručnjaci drugog mosta na tom mestu neće biti.

Most kod bazena u Donjoj Vrežini zatvoren je za saobraćaj automobila u martu 2018. godine, a pešaci i motociklisti ga i od tada nesmetano koriste uprkos velikom ulegnuću kolovoza. Grad je prvobitno imao nameru da most bude sačuvan i 2019. godine Direkcija za izgradnju grada Niša raspisala je tender za sanaciju, medjutim nije bilo firmi zainteresovanih za taj posao.

Nakon toga je Sotirovski najavila rušenje, ali pošto most nije srušen bezmalo četiri godine od zatvaranja, gradjani su se ponadali da će biti makar sačuvan, ako ne obnovljen, jer predstavlja najkaraću vezu izmedju ostatka grada sa leve obale Nišave i bazena u Donjoj Vrežini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

  1. Kakvo neznanje,kakva bahatost?!Srušiti most,a ne napraviti drugi!
    Da li je ovo poruka da i most u naselju Medoševac,gde je dozvoljena
    opterećnost upozorena znakom”zabranjena nosivost 11T”,a gde svakodnevno šleperi
    sa kontejnerima prolaze ka”Milšpedu”,sa težinom od 30-40 tona treba da
    se sruši.Nesposobna vlast nije napravila put od kružnog toka KPDoma do
    Popovca,paralelno sa gradnjim box carga”Milšpeda”,a sada i most urušava.
    2 stuba po dopisu Sekr.za kom.delat.i saobraćaja su nalegli,policija ne kažnjava
    po nalogu gradonačelnice i kada budu otišli sa vlasti ostaviće još jedan problem

    1. Тако је,потпуно сте у ПРАВУ,треба организовати БЛОКАДУ МОСТА,ова ВЛАСТ, изгледа разуме само оправдани протест.

  2. Kad je most napravljen bilo je samo selo D.Vrežina uz bazen i trebao je za saobraćaj. Sad kada postoji čitavo Minovo naselje , naselje D.Vrežina, groblje D.Vrežina, kafići itd. , saobraćaj je neadekvatan.

  3. Нови мост би требао да се изгради испод Цркве -према базену и тако би био безбедан за саобрачај, био би прегледан, јер са леве стране, моторна возила ,мотоцикли и бицикле,неби била јер не би постојала ни улица,МОСТ ЈЕ НЕОПХОДАН ЈЕР ПРЕДСТАВЉА НАЈПОГОДНИЈИ И НАЈКРАЈЧИ СПОЈ, ВРЕЖИНЕ И ГРАДА .

    1. Нови мост би требао да се изгради испод Цркве -према базену и тако би био безбедан за саобрачај, био би прегледан, јер са леве стране, моторна возила ,мотоцикли и бицикле,неби била јер не би постојала ни улица,МОСТ ЈЕ НЕОПХОДАН ЈЕР ПРЕДСТАВЉА НАЈПОГОДНИЈИ И НАЈКРАЈЧИ СПОЈ, ВРЕЖИНЕ И ГРАДА .

  4. Ja imam predlog: Da se sruše svi mostovi u gradu. Jer šta će nama mostovi kad imamo “prepametne” političare i zombirani narod. Dok je takvih, biće i ovakvog naroda koji je naučio da trpi i ćuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com