Društvo

Sotirovski: Grad ubrzao izdavanje građevinskih dozvola, problem su javna preduzeća

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski trebalo bi danas da se sastane sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, a tema sastanka biće i izdavanje građevinskih dozvola.

Sotirovski je, gostujući u jutarnjem programu TV „Zona plus“ rekla da je grad maksimalno ubrzao izdavanje građevinskih dovzola, ali da problema ima sa dokumentacijom koju investitor pribavlja od republičkih preduzeća.

“Mi smo se kao grad maksimalno ubrzali i u prvih pet smo u Srbiji po broju dana koji nam je potreban za izdavanje građevinskih dozvola. Ali, da bi bilo jasnije šta se zapravo dešava i ko koči. Neophodno je da onaj ko podnosi dokumentaciju dobije sve saglasnosti od republičkih institucija odnosno preduzeća, to su imaoci javnih ovlašćenja i mahom te potvrde kasne. Zbog toga naši ljudi koji rade u Upravi za građevinu ne mogu da izdaju građevinsku dozvolu. Ako vam zakasni papir iz EPS-a, Srbijavoda, nekog republičkog preduzeća, taj deo je kod građevinskih dozvola najproblematičniji“, izjavila je Sotirovski.

Ona je kazala da je izgradna gradu veoma važna jer tako dosta novca ulazi u budžet i stanovi ulaze u oporezivanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Bilo bi pozeljno da se preispita odluka da se postave na jedinom vlikom trdu u Nisu ove vasarske kucice i to u centru ,gde je onaj lep pogled naono lepo cvece,koji je ovo neukus i koje uzeo bog te pitaj koliko za ovaj nesklad!

  2. E pa usporite izdavanje dozvola bez ikakvog kriterija. Planirajte malo. Vise zelenila, cistiji i urbaniji grad bez divlje gradnkje. Stop betonu. Imaste li ikakvu viziju i strategiju kakav grad zelite?

  3. Gradonačelnice trebao je neko od silnih Vam savetnika da Vas upozna da ono o čemu pričate nije procedura kod izdavanja građevinskih dozvola, već su saglasnosti i uslovi javnih preduzeća kod izdavanja lokacijskih uslova, a isti se izrađuju po osnovu izdatih informacija o lokaciji. Nije sramota neznati, ali neznanje ne treba prekrivati napadima na druge službe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com