Sport

Sofija Rodić na klizaljkama ne zna za poraze

Dvetogodišnja Sofija Rodić iz Niša  je osvojila još jednu medalju, srebrnu, na takmičenju u brzom klizanju  u Celju. Njoj je pripao i srebrni pehar za drugo mesto u ukupnom plasmanu. Sofijin otac Petar Rodić ne krije radost zbog postignutog uspeha navodeći da je na takmičenju bilo 164 takmičara iz 9 zemalja.

“Nagrade koje Sofija osvaja u Celju su nam posebno drage, sada su to pehar i medalja, jer je u ovom gradu pre tri godine sve i počelo”, kaže Petar Rodić. “U Celju je Sofija imala svoju prvu trku na klizaljkama i tada je osvojila bronzanu medalju i postala prvi sportista u Nišu koji se takmiči u ovom sportu i osvaja medalja. Na takmičenje je tada otišla sa samo nekoliko treninga i bez profesionalne opreme, ali joj to nije smetalo da se u Niš vrati sa medaljom”.

Godine su prolazile, a kako je Sofija odrastala tako je rasla i njena ljubav prema brzom klizanju. Uvek je spremna da na stazi da sve od sebe, a njena energija se do sada stalno isplatila jer se sa svakog takmičenja na kome je učestvovala vraćala sa jednom od medalja. Koliko ih je do sada osvojila teško je reći bez ozbiljnog brojanja.

“Svaka medalja koju Sofija osviji rezultat je njenog ogromnog truda i rada, ali i odricanja”, kaže Sofijin tata Petar Rodić. “Kada se spoje kvalitet, upornost i želja rezultat je vidljiv i uvek “zablista” iz trke u trku”.

Sofija je član klub Introline iz Beograda jer kluba ovog tipa nema u Nišu.  Ova devetogodišnja devojčica ne odustaje od sporta koji je izabrala iako na treninge putuje jednom nedeljno u Beograd dok ostali takmičari treniraju pet do šest puta nedeljno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com