Sport

Uspešna za sezona za Sofiju Rodić, u Niš donela zlato i bronzu

Završena sezona 2023/2024 i više nego uspešna za Sofiju Rodić.

Poslednje takmičenje u ovoj sezoni održano je u Celju 6. i 7. aprila, u okviru 4.kola Alpe Adria Trophy i okupilo je 190 takmičara iz 10 zemalja. Takmičenju su prisustvovali klizači iz Italije, Nemacke, Austrije, Madjarske, Rumunije , Slovacke, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.

4.kolo Alpe Adria Trophy održano u Celju; Foto: Privatna arhiva

Interesantan podatak jeste da su na ovom takmičenju po prvi put učestvovali klizači iz Italije. Sofija je u svim distancama, na 1500m, 500m i 1000m, osvoljila prva mesta i tako uspela da se među 17 devojčica izbori za prvo mesto.  

“Kroz 4 kola Alpe Adria Trophy, Sofija je u ukupnom plasmanu osvojila najveći broj bodova osvajavši prvo mesta, te je u ukupnom plasmanu ovog kola zauzela prvo mesto osvojivši zlatni trofej čime je pokazala znatnu dominaciju na ovom prestiznom takmicenju. Samo takmicenje je organizovano bezprekorno i sve je proteklo u najboljem redu”, kazao je Petar Rodić, Sofijin otac za naš portal.
U periodu od 1-3 marta, Sofija je učestvovala na takmičenju pod nazivom Starclass u Pontebbi(IT) koje je okupilo preko 200 takmičara iz Holandije, Francuske,Nemacke, Hrvatske, Mađarske, Švajcarske, Srbije, Čečke, Velike Britanje, Belgije i Italije. U Sofijinoj kategoriji bilo je 43 takmičarki.
Starclass u Pontebbi(IT); Foto: Privatna arhiva
“Na takmičenju na kome je bilo puno uzbudljivih, ali i teških trka, Sofija se plasirala među tri najbolje klizačice i u rodni grad donela je bronzanu medalju”, završava Petar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com