Sport

Lola, Tara i Nera debitovale uz trofejnu Sofiju Rodić na Serbia Open-u (VIDEO)

Sofija Rodić nastavila da ređa uspehe, debitovale i klizačice Extrima

Proteklog vikenda u Beogradu je održano tradacionalno takmičenje u brzom klizanju u disciplini short track, pod nazivom Serbia Open. Takmičenje je međunarodnog karakter i boduje se u serijalu trka Alpe Adria tura. Učestvovalo je stotinak klizača iz sedam evropskih zemalja (Austrije, Slovenije, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Bugarske i domaćina Srbije).

Na takmičenju je nastupila i 14-ogodišnja Nišlijka Sofija Rodić koja nastupa za Introlajn iz Beograda, piše Sport juga.

Ona je nastavila fenomenalan niz ovogodišnjih rezultata, dominirala je u svojoj kategoriji, pobedivši u sve tri discipline, pa je i u generalnom plasmanu zauzela ubedljivo prvo mesto.

Ovim nastupom Sofija je potvrdila visok rejting u klizačkom sportu, koji je izgradila dugogodišnjim napornim treninzima i putovanjima u inostranstvo, jer u svom rodnom gradu nema uslova za bavljenjem ovim sportom.

Na takmičenju su po prvi put u klizanju nastupile i tri mlade takmičarke Inline speed skating tima Extreme iz Niša: Lola Ignjatović (11g), Tara Todorović (9g) i Nera Đoković (9g).

Ovaj klub prepoznatljiv je po brzinskoj vožnji rolera, a treninge zimi njegovi članovi dopunjuju trenirajući klzanje na klizalištu u Čairu. Pošto ove godine klizalište još nije počelo sa radom, ove mlade Nišlijke su na takmičenje otišle praktično bez treninga na ledu. Prisećajući se skromnih iskustava od prošle sezone one su iz trke u trku bile sve bolje, pa su na kraju zauzele mesta u sredini tabele svojih kategorija.

Kako je takmičenje bodovano i kao Prvenstvo Srbije one su u Niš donele i tri medaljeTara Todorović se okitila titulom prvaka Srbije (do 11 godina), dok su srebro osvojile Lola Ignjatović (u kategoriji do 13 godina) i Nera Đoković (u kategoriji do 11 godina).

Sofiju Rodić već narednog vikenda očekuje novi nastup na Kupu u Budimpešti, dok će klizačice iz Ekstrima, dok lagano budu podizale formu na čairskom klizalištu, čekati novu priliku na nekom od takmičenja u bližem okruženju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com