Društvo

Seli se Kvantaška pijaca

Gradonačelnica Niša sa sardanicima i predstavnicima JP „Tržnica“ Niš započela je razgovore o izmeštanju Кvantaške pijace sa sadašnje lokacije na novu lokaciju u zapadnom delu opštine Palilula. Na sastanku je dogovoreno pokretanje procedure za pribavljanje zemljišta za potrebe Кvantaške pijace, izrade Elaborata opravdanosti i njeno infrastrukturno opremanje.

 

Do planirane lokacije će se lakše dolaziti sa autoputa, a distributerima poljoprivrednih proizvoda biće olakšan pristup, pa i onim koji svoje proizvode dovoze šleperima sa juga Srbije ili čak i inostranstva.

Miroslav Đokić, gradski većnik; Foto: www.ni.rs

“Predlog o izmeštanju Kvantaške pijace stigao je iz Tržnice. Postojeća lokacija ne odgovara ni trgovcima. Trenutno je sve u fazi dogovora, ali ono što mogu da kažem je da se razmišlja o lokaciji koja se nalazi prema KPD-omu, ona je i geografski povoljnija za proizvođače. Kada bi se Kvantaška pijaca iselila taj prostor bi mogao da se iskoristi jednim delom kako bi se proširio deo koji koristi Parking servis, dok bi drugi deo mogao da se koristi kao parking za autobuse i kamione. Parking za gabaritna vozila je preko potreban jer ga u Nišu nemamo, pa su često vozači prinuđeni da svoje kamione ostavljaju u zaustavnoj traci i da tako ometaju saobraćaj”, kazao je Niškim Vestima većnik Miroslav Đorđević i ponovo  napomenuo da je sve još uvek u fazi razmišljanja.

Predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković rekao je da bi Кvantaška pijaca bila veliki iskorak za tu opštinu u razvojnom smislu.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti preseljenja Velike pijace, kao i izgradnja novih zelenih pijaca na području, na primer, Somborskog bulevara ili Ledene stene, gde su iskazane potrebe za ovu vrstu usluga.

Sastanku su prisustvovali resorni većnici, predstavnici Zavoda za urbanizam, КLERP-a, nadležnih sekretarijata Gradske uprave Grada Niša, Službe za katastar nepokretnosti i Pravobranilaštva grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kvantaš treba izmestiti, ali ideja da se proširi parking servis a ostalo parking za šlepere prosto zvuči neverovatno.Za tu lokaciju je potrebno nešto lepše i pametnije osmišljeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com