Društvo

Sajam zapošljavanja i ove godine na Filozofskom fakultetu

Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije održaće se 4. aprila od 10 do 16 časova u prostorijama Filozofskog fakulteta u Nišu.

Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije održaće se 4. aprila od 10 do 16 časova u prostorijama Filozofskog fakulteta u Nišu.

Organizatori događaja su Filozofski fakultet u Nišu (Kancelarija za razvoj karijere i podršku studentima) i Udruženje profesora francuskog jezika Srbije .

Sajam je otvoren za širu javnost, a posetioci će imati priliku da se povežu sa više od 30 kompanija, institucija i ustanova.

Koncept Sajma predviđa predstavljanje poslodavaca i njihove ponude poslova i praksi u direktnom kontaktu sa posetiocima na svojim štandovima, kao i edukativna predavanja i radionice.

Posetioci Sajma će imati priliku da se povežu sa kompanijama i istraže mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere, ali i prisustvovati interaktivnom radionicama i edukativnim predavanjima sa stručnjacima iz industrije.

Pored toga, posetioci mogu ostvariti kontakte sa profesionalcima i predstaviti svoj CV menadžerima ljudskih resursa kompanija koje ih zanimaju.

Ove godine, u okviru Sajma zapošljavanja i profesionalne orijentacije, pripremljen je i niz dodatnih aktivnosti koje će posetiocima pomoći da naprave uspešan prvi kontakt sa potencijalnim poslodavcima:

  • Radionica “Moj CV “pružiće korisne savete i smernice stručnjaka za kreiranje efikasnog CV-ja koji će privući pažnju poslodavaca;
  • Radionica “Blic intervju” će pružiti praktične savete o predstavljanjuna najbolji način, odgovaranju na pitanja i ostavljanju dobrog utiska;
  • Profesionalno fotografisanje za CV: fotografija na CV-ju je prvi utisak koji poslodavac stiče, usluga profesionalnog fotografisanja omogućiće posetiocima da besplatno dobiju kvalitetne fotografije kojima će upotpuniti CV ili nalog na društvenoj mreži LinkedIn.

Pored toga, posetioci će moći da saznaju i kakve su poslovne ponude i prakse sledećih partnera: Kredium, Joorney, Hirequarters, Media i reform centar Niš, Ad’s up, Xingyu, Lobohouse, Fazi, RWS, Institut Francais, Deutch mit Danica and Wolf, Erfolg, Modern Talking, Confucius Institute, Kazneno-popravni zavod Niš, JP Zavod za urbanizam Niš, CPSU Niš, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, Crveni krst Niš, Centar za socijalni rad „Sveti Sava“, Cartias, Nacionalna služba za zapošljavanje.

Novina ovogodišnjeg Sajma je i „Kutak zdravlja“ koji će posetiocima pružiti besplatne preglede i savete lekara.

Takođe, ljubitelji fotografije i video zapisa moći će da zabeleže nezaboravan dan na Sajmu snimkom koji kreira atraktivan Photo Booth 360.

Sve aktivnosti su besplatne, a SZIPO je otvoren za sve studente, diplomce sa različitih fakulteta, kao i za ostale zainteresovane pojedince.

Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije 2023 okupio je 30 poslodavaca iz različitih oblasti rada za sve profile koje školuje Fakultet kao i preko 3.000 posetilaca.

Za više informacija možete posetiti sajt karijera.filozofski.rs i društvene mreže: Instagram (@filfakni), Facebook (@filfak.ni) i LinkedIn (Filozofski fakultet u Nišu).

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com