DruštvoНекатегоризовано

Besplatni higijenski ulošci na Filozofskom fakultetu u Nišu

Pored Mašinskog i Prirodno- matematičkog fakulteta, 𝐅𝐢𝐥𝐨𝐳𝐨𝐟𝐬𝐤𝐢 𝐟𝐚𝐤𝐮𝐥𝐭𝐞𝐭 𝐮 𝐍𝐢š𝐮 postao je nova obrazovna ustanova koja daje podršku svojim studentkinjama prihvatanjem ideje uvođenja besplatnih higijenskih uložaka za sve one iznenadne situacije u kojima se može pronaći svaka devojka na fakultetu.

 

“Uz pomoć Ženske inicijative prethodne dve i po godine obezbeđeno je i ohrabreno preko 𝟏𝟓.𝟓𝟓𝟎 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐤𝐢𝐧𝐣𝐚 𝐢 𝟔𝟑𝟎 𝐬𝐫𝐞𝐝𝐧𝐣𝐨š𝐤𝐨𝐥𝐤𝐢 na 4 Univerziteta i dve srednje škole na teritoriji Republike Srbije, gde se u 40 javnih toaleta obrazovnih institucija u svakom trenutku nalazi: 𝐇𝐈𝐓𝐀𝐍 𝐇𝐈𝐆𝐈𝐉𝐄𝐍𝐒𝐊𝐈 𝐔𝐋𝐎Ž𝐀𝐊”, kazali su u Ženskoj inicijativi

𝐅𝐢𝐥𝐨𝐳𝐨𝐟𝐬𝐤𝐢 𝐟𝐚𝐤𝐮𝐥𝐭𝐞𝐭 𝐮 𝐍𝐢š𝐮 𝐭𝐚𝐤𝐨 je 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚o 𝐨𝐬𝐦𝐢 𝐟𝐚𝐤𝐮𝐥𝐭𝐞𝐭 𝐮 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐢 𝐒𝐫𝐛𝐢𝐣𝐢 koji ovom svojom odlukom podržava 𝐩𝐫𝐞𝐤𝐨 𝟑𝟎𝟎𝟎 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐤𝐢𝐧𝐣𝐚 koje će sada svakodnevno, bez brige o nedostatku menstrualnih proizvoda provoditi dane na fakultetu.

“U saradnji sa Savezom studenata Filozofskog fakulteta studentkinje će od sada imati mogućnost da u toletima fakulteta pronađu menstrualne proizvode koji će im služiti u hitnim situacijama kada menstruacija iznenadi”, navode.

Potreba studentkinja su prepoznate, a Ženska inicijativa se nada da će ova akcija uticati i na druge fakultete u našoj zemlji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Svaka čast na ,,visokom”studentskom standardu. Dokle idu ta ponižavanja, konkretno sada za studentkinje..Da mi neko uloške poklanja. Gospode Bože…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com