DruštvoEkonomija

Radnicima propalih firmi pridružili se na protestima ratni rezervisti

Radnicima propalih niških firmi koji potražuju zaostale plate na protestu su se danas pridružili i učesnici rata 1999. godine, članovi Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije.

Predstavnik ratnih rezervista Dejan Milošević istakao je da je zajednički zahtev svih učesnika u protestu isplata zaostalih plata, isplata ratnih dnevnica učesnicima rata 1999. godine, podrška Policijskom i Vojnom sindikatu Srbije u rešavanju nagomilanih problema u vojsci i policiji, i borba protiv korupcije i kriminala u Nišu.

Predstavnici radnika propalih niških društvenih firmi otići će sutra na sastanak u Ministarstvo privrede kako bi razgovarali o isplati zaostalih plata, najavio je na današnjem protestu ispred Gradske kuće predstavnik radnika Žarko Djordjević.

On je kazao da radnici ne znaju sa kim će imati sastanak u Ministarstvu privrede, da li će to biti ljudi iz ministarstva ili premijerka Ana Brnabić, ali im je bitno što su posle dve godine dopisivanja i molbi uspeli da ga izdejstvuju.

„Naš jedini zahtev je isplata zaostalih zarada. Situacija je „čista“, radi se o platama koje smo zaradili i za koje imamo izvršne sudske presude. Za isplatu zaradjenih plata nije potreban nikakakav novi zakon, nikakv „leks specijalis““, kazao je Djordjević.

On je podsetio da su radnici, prilikom boravka Vlade Srbije u Nišu, u jesen 2016. godine dobili obećanje da će im plata biti isplaćena do kraja te godine.

Djordjević je istakao da se za isplatu zaostalih plata u Nišu prijavilo nešto više od 7.000 radnika propalih firmi poput Mašinske i Elektronske industrije, Jastrepca i Gradjevinara
Sa istim zahtevima učesnici današnjeg protesta ponovo će se okupiti 13. aprila u 12 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com