Društvo

Putuju Nišlije i ne brinu: Svakodnevno se prodaju eksluzivni aranžmani, po neki penzioner spomene ratne prilike u svetu, a onda i uplati letovanje

Mnoge Nišlije državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu iskoristiće da negde otputuju. Uoči predstojećeg državnog praznika, koji se obeležava 11. novembra, pitali smo turističke agencije da li rat između Palestine i Izraela sprečava Nišlije da putuju i napuštaju svoj aerodrom. Iako rat, na žalost, ne jenjava, u Agenciji Nitravel kazali su da su aranžmani za praznik već raspodati. U toku su i rane rezervacije za letovanje, a prilikom odabira aranžmana, retko od Nišlija i pita za rat.

“U agenciji kažu da što se tiče putnika, tek po neki penzioner pita za rat, ali da već u sledećem trenutku uplati letovanje za sledeću sezonu”, kazala je za Niške Vesti, Milica Began ispred turističke agencije Nitravel.

Prema njenim rečima, vlada veliko je interesovanje za rane rezervacije za leto u Grčkoj.

“Baš je veliki pritisak i mi radimo  vrlo vredno da što pre spremimo cenovnike za leto. Što se tiče  nove godine, u ponudi je  Solun koji se baš lepo prodaje, dok u subagenturi prodajemo i druge dobro poznate aranžmane,  Ohrid, Prag, Budimpeštu”, priča Milica koja dodaje da kolege u drugim agencijama koje prodaju luksuzne aranžmane takođe imaju posla.

Kada je reč o putovanjima po Srbiji, aranžmani za Srbiju su svedeni na minimum.

“Kako hoteli odbijaju saradnju sa agencijama, a vaučeri nisu predviđeni da se koriste u agencijama, tačnije da ih agencije takođe koriste – u našim agencijama su aranžmani za Srbiju svedeni na minimum. Postoje agencije koje imaju svoje kapacitete u Srbiji i to je sve puno”, završava ona.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com