Društvo

(VIDEO) Premijera! Pogledajte film ,,KOŠARE”

Cilj ovog dokumentarnog filma je da približimo suštinu i značaj ove bitke i junaštva, koji ne ulazi u detalje bitke i strategiju iste.

Kroz priču nas vodi borac i junak sa Košara Darko Anđelković i penzionisani general-pukovnik Vladimir Lazarević. Cela priča je protkana kroz naratorski deo i kazivanje pesnika dr Danila Vasojevića, brata junaka Ivana Vasojevića Jaguara, naglašava Đorđe Bojanić.

“Naš krajnji cilj je da ovaj film ponudimo svim školama u Srbiji da ga i đaci osmog razreda i srednjih škola pogledaju 25. marta u ponedeljak ili 11. aprila 2024. god, u nadi da dobijemo preporuku ministarstva prosvete”, kaže profesor istorije Đorđe Bojanić, koji potpisuje režiju a sa đakonom Dejanom Jovanovićem.

Narator u filmu je Boško Kozarski.
U filmu govore:
-Heroj sa Košara Darko Anđelković
–Dr Danilo Vasojević, pesnik i brat Ivana Vasojevića Jaguara (preminulog borca sa Košara)
-Penzionisani general-pukovnik Vladimir Lazarević

Film je rađen bez ikakvih donacija i finansija, rađen je iz duše i srca i ljubvi prema otadžbini Srbiji od strane autora i učesnika. Film nije profitabilan, naglašava Đorđe Bojanić, glavni urednik sajta Srpska istorija

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com