Društvo

Otvorena izložba povodom 220 godina od Prvog srpskog ustanka

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković otvorili su u Oficirskom domu u Nišu izložbu „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“ povodom 220 godina od Prvog srpskog ustanka.

Otvaranju izložbe prisustvovali su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik Skupštine Niša doc. dr Boban Džunić, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, episkop niški Arsenije sa sveštenstvom, Petar Babović, načelnik Nišavskog upravnog okruga, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici boračkih udruženja i brojni gosti.

Organizatori izložbe su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvo odbrane uz saorganizaciju Grada Niša. Autori izloženih dela su vajar Zoran Ivanović i slikar Nebojša Đuranović.

Ministar Vučević istakao je da će izložbu posvećenu obeležavanju 220 godina od Prvog srpskog ustanka moći da vide svi građani Srbije i tako se upoznaju i nauče nešto o svojoj istoriji. Dodao je da je ova izložba neka vrsta opomene da, dokle god ne naučimo o sebi ono što treba da znamo ne možemo očekivati da drugi znaju o nama ono što pretpostavljamo da treba da znaju. I dokle god ne naučimo da sebe cenimo i poštujemo ne možemo očekivati da nas drugi poštuju i cene.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković rekao je da je važno što je izložba posle glavnog grada postavljena u Nišu prenoseći plamen slobode. Selaković je istako da će ova izložba mlade ljude, koji će verovatno biti ovih dana u prilici da je posete, da ohrabri i osokoli da oni stvaraju svaki na svoj način i da pokažu šta mogu da učine za otadžbinu, a ne samo da pitaju šta otadžbina može da učini za njih.

Izložba će biti otvorena za sve posetioce do 15. aprila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. U,tekstu je više nabrajanja ko je sve došao na otvaranje, nego li o izložbi i I ustanku! Ti koji su došli, ponašaju se kao gospodari a ne servis naroda koji ih placa i došli su kao deo predizborne kampanje i zbog slikanja !

  2. Да ли Музеј тангира Официрски дом ?
    Прошло је 5 год. како сам у Русији, а отишла сам када је Влади презентирано врхунско идејно решење. Ако Музеј неким делом није у функцији онда је то девијантно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com