Društvo

Protestna vožnja “Ne damo niški aerodrom”

Protestnom vožnjom “Biciklisti voze za aerodrom” Nišlije će podržati inicijativu Ne damo niški aerodrom. U subotu 9. juna, u 11:30 časova okupiće se na Trgu kralja Milana i voziti do spomen-parka Bubanj, gde će održati “Razgovor o slobodi”.

Na ovom odredištu dočekaće ih reditelj dokumentarnog filma “Priča o slobodi” Vladimir Đorđević.

Procedura je jednostavna, pa tako nema potrebe unapred prijaviti učešće:

“Nema potrebe za prijavama, zakazali smo okupljanje na gradskom trgu i svako ko želi može da se priključi. Najsporiji će diktirati tempo, kako to obično biva kada Karavan tim organizuje vožnje.” istakla je Jovana Strahinić ispred Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Protestna vožnja krenuće od Gradske kuće, Bulevarom Nemanjića i Zorana Đinđića, nakon čega će, kod Narodnog pozorišta, karavan skrenuti ka prvom stajalištu – Skupštini grada Niša. Biciklisti će simbolično zazvoniti i podsetiti odbornike Skupštine grada Niša da je vreme da zakažu sednicu i da glasaju protiv poklanjanja aerodroma.

Osim protesta najavili su i zajedničko druženje na Bubnju te tako očekuju da se i oni koji nisu učestvovali u samoj vožnji kasnije priključe kod ovog spomen-parka.

“Već imamo prijavljeno više od 50 biciklista, a na Bubnju očekujemo i veći broj sugrađana, da zajedno uživamo u subotnjem popodnevu, druženju i razgovoru” dodaje Strahinić.

Organizatori iz Karavan tima pozivaju sve bicikliste i zainteresovane građane i građanke Niša da se priključe protestnoj vožnji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com