Društvo

Vožnjom do Brzog Broda počela biciklistička sezona u Nišu

Vožnjom do izletišta u Brzom Brodu biciklisti su otvorili biciklističku sezonu u Nišu. Krenuli su sa Trga kralja Milana tačno u podne. Za vožnju do ovog niškog naselja nije im bilo potrebno ništa posebno. Naravno bicikla se podrazumeva, kao i kaciga, flašica sa vodom, štitnici, ali najviše se tražila dobra volja. Godine nisu ograničenje, pa su se na startu našli zaljubljenici u biciklističku vožnju od 7 do 77 godina. Oni koji nisu mogli sami, našli su se u dečijem sedištu tatinog bicikla. Ovu rekreativnu vožnju bicikla organizovalo  je Udruženje biciklista “Karavan Tim” zajedno sa Biciklističkim klubom “Naisus” i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

“Ovo je tradicionalna akcija otvaranja biciklističke sezone  u Nišu i očekujemo stotinak učesnika koji će krenuti put Brzog Broda”, kaže Vladan Antić iz Udruženje biciklista “Karavan Tim”. “Vožnja je predviđena  za sve koji žele da učestvuju, godine starosti nisu važne, ima dosta dece ali i penzionera. Važna je  samo dobra volja da bi neko bio deo naše akcije”.

Udruženje biciklista “Karavan Tim” vožnju kojom se otvara biciklistička sezona u Nišu organizuje već pet godina.

Foto: V.P.

“Prvi smo krenuli  sa vožnjom ovog tipa, a to znači da mi ne organizujemo trke  već je vožnja prilagođena svima budući da je naš cilj da promovišemo zdrav način života”, dodaje Antić.

Zaljubljenici u biciklističku vožnju kojima su se pridružili i članovi Biciklističkog kluba “Nais”, kao i profesori i studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja vozili su do Brzog Broda preko Bulevara Nemanjića .

“Tempo kojim ćemo voziti biće prilagođen najsporijem učesniku jer moramo da ostanemo u grupi”, kaže Antić. “Kod vožnje bickle je najvažnija oprema, ali i poštovanje saobraćajnih propisa, ali se ne sme zaboraviti ni  tolerancija u saobraćaju”.

Foto: V.P.

Goran Mišić je sa malim Andrijom došao do Trga da podrži akciju, voziće deo etape ali ne predugo, zbog prohladnog vremena. Andrija koristi tatin bicikl da se malo provoza bezbedan u pomoćnom sedištu.

“Aktivno  vozim biciklu do posla i nazad kad god je to moguće”, kaže Goran Mišić. “To mi puno znači, pre svega zbog zdravlja, ali i opšteg  načina života. U Nišu je malo teže da bicikla postane prevozno sredstvo jer nema dovoljno uslova za to, ali rekreativno svako može da se  bavi vožnjom”, kaže Mišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com