Sport

Otvaranje biciklističke sezone uz jasnu poruku

Simbolično otvaranje biciklističke sezone biće organizovano u nedelju 21. aprila u organizaciji Biciklističkog kluba Naissus 018, sa Udruženjem biciklista Karavan tim i niškim Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja.

Okupljanje učesnika je u centru grada (Trg kralja Milana) u 11:30 časova, a polazak “karavana” je planiran za 12 sati.

Foto: Ivana Kostić

“Polazak je iz centra grada i kretaćemo se ulicama Božda Karađorđa, Kralja Stefana Prvovenčanog, Sedmog jula, Bulevarom Nemanjića, Bulevarom Svetog cara Konstantina, Dušana Spasića i Pavla Sofrića sve do izletišta u naselju Brzi Brod gde je planirana pauza i završetak organizovane vožnje. Ponesite lopte, frizbije pa da i ostatak dana provedemo što aktivnije i lepše”, poručuju organizatori.

Planirano je kretanje umerenim tempom kako bi oni biciklisti koji nemaju dovoljno kondicije mogli da prate ritam karavana.

“Kretaćemo se umerenim tempom jer je vožnja rekreativnog tipa. Iako kaciga zakonom nije obavezna, toplo je preporučujemo”, poručuju iskusni biciklisti.

Povod za ovako masovnu akciju jete i želja biciklista da utiču na svest vozača da se smanji  broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju biciklisti.

Organizator vožnje je Biciklistički klub Naissus 018 u saradnji sa Udruženjem biciklista Karavan tim i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com