Kultura

Premijera predstave „Snežna kraljica“

Prva premijerna predstava u novoj sezoni Pozorišta lutaka u Nišu „Snežna kraljica“ biće izvedena u petak 4. oktobra u 20.00 časova.

“Snežna kraljica” je jedna od najlepših bajki Hansa Кristijana Andersena koja priču o pravom prijateljstvu i ljubavi čini izuzetnom.

Devojčica Gerda kreće na nepredvidivo putovanje puno opasnosti da bi pronašla svog prijatelja Кaja koga je otela i začarala zla Snežna kraljica. Na tom putovanju sreće nepokornu reku, luckastu čarobnicu, opasne, pomalo smešne razbojnike, irvasa Srelu, ruže koje pevaju, šašavog Gavrana i Garvranicu, Кralja, Princezu i Princa iz Smešnog kraljevstva, Laponku sa Severnog pola i na kraju se sukobljava sa Snežnom kraljicom. Ljubav i iskreno prijateljstvo su ono što pobeđuje zle sile, smiruje mora i oluje, donosi mir i radost.

Foto: Pozorište lutaka Niš

„Ova bajka pokazuje koliko je važno imati pravog prijatelja koji je tu da nas razume i ohrabri, a ponekad kad se izgubimo, probudi i vrati u realnost. Da nas nauči sta je važno, a šta ne u životu. Da nas po potrebi i udari po ramenu, a da mi od toga ozdravimo“, kažu u niškom pozorištu za najmlađe.

Zvaničan plakat

Režiju i scenografiju su radili nedavno preminuli glumac i reditelj Zoran Lozančić i Jelena Đorđević, dramatizaciju Radan Radović, idejne skice Erika Janović, kreacija i izrada lutaka poverena je Dušanu Stankoviću i Dragani Đurić, kompjuterska animacija Aleksandaru Deviću, a fotografije potpisuje Davorin Dinić.

Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Mladen Milojković, Uroš Milojević, Slobodan Miljković, Marija Cvetković i Tatjana Milenković.

Predstava je namenjena deci starijoj od pet godina.

Prva repriza predstave „Snežna kraljica“ zakazana je za nedelju 6. oktobar od 11.30 časova.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close