Kultura

Humanitarna Noć pozorišta u Nišu

Ovogodišnja “Noć pozorišta”, pod pod nazivom „Između 9. i 10. čina“, biće održana u onlajn formatu.

Manifestaciji, koja se večeras održava u svim gradovima Srbije, priključili su se i niški teatri koji najavljuju zanimljiv program. Deo programa biće humanitarnog karaktera.

Narodno pozorište Niš će u ovogodišnjoj onlajn Noći pozorišta se predstaviti komadom “Limunacija”, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Nebojše Bradića.

Ova Noć pozorišta bi trebalo da bude deseta po redu. Mi ćemo je računati kao manifestaciju između devete i desete, kako bismo jubilarnu, desetu, proslavili kako dolikuje. Otud i naziv “Između devetog i desetog čina”. Valjda će nas korona napustiti do tada”, poručuju organizatori.

Pozorište lutaka Niš će u ovoj noći učestvovati sa dve predstave. U zvaničnom delu programa biće prikazana predstava „Carev zatočnik“ reditelja Zorana Lozančića, a u okviru posebnog, humanitarnog programa “Pozorištance za Minju”, biće prikazana predstava „Pinokio“, reditelja Zorana Lozančića.

Humanitarni program namenjen je devojčici Minji Matić (2019) koja boluje od spinalne mišićne atrofije za čije lečenje je potrebno sakupiti još oko 800.000 dolara (Fondacija „Budi human“). Pristup ovom programu biće SMS poruka 845 na broj 3030”, navode iz Pozorišta lutaka.

Deo programa koji priprema Narodno pozorište je takođe humanitarnog karaktera i usmeren ka prikupljanju sredstava za lečenje Minje Matić. Sa njenom porodicom organizovano je malo pozorište u zatvorenoj facebook grupi, gde je ulaznica sms poruka.

U tom delu programa, Narodno pozorište Niš učestvuje sa predstavom “Gospođa ministarka”, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Dušana Jovanovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com