Društvo

Miljan Milenković tužio sve one koji su ga kako kaže neosnovano i bez dokaza klevetali

Miljan Milenković je u prosveti više od 20 godina. Pre toga desetak godina radio je kao trener. Celog života se bavi sportom, najpre, sa samo šest godina u FK Radnički, a onda i u drugim niškim fudbalskim klubovima. Jedan je i od koordinatora u organicaciji Danice Grujičić. Milenković se sve to vreme nije mnogo pojavljivao u javnosti. Postao je interesantan onog trenutka kada je postao kandidat za direktora Pčelice.

Funkciju direktora Pčelice obavljao je svega dva sata, da bi nakon toga stigao izveštaj da nije podoban jer je kako kaže sindikalac. Nakon toga Milenković počinje da obavlja funkciju direktora Pozorišta lutaka, a iz tog perioda u javnosti su se čule samo negativni komentari o njemu, zbog kamera koje je postavio u ovu ustanovu kulture.

“Hteo sam da od pozorišta napravim reprezentativnu ustanovu s obzirom na to da tamo 10 godina niko nije zakucao ni jedan ekser. Sve je bilo u rasulu. Okupio sam ansambl, napravili smo dve divne predstave, “Cveće male ide” i “Snežna kraljica”. Imao sam nameru još mnogo toga da uradim, ali nisam stigao… Kamere su mi došle glave”, započinje priču Milenković.

Kaže, sada može u javnost, jer ima u rukama papire svih pravnih subjekata da se protiv njega ne vodi ni jedan krivični postupak i da nema pokretanje krivičnog postupka.

Kamere mu došle glave

Kada je Pozorište počelo da funkcioniše onako kako treba i da dobija svoj izgled, Milenković kaže da je napravljena kompletna projektna dokumentacija u kojem se jedan deo odnosio na zamenu stolica, sa kompanijom Filip Moris je trebalo da se rekonstruiše krov, u planu je bila i kupovina vozila… Međutim, medijska prašina se podigla kada su postavljene kamere.Kamere su postavljene pre svega zbog bezbednosti dece, a nikako da bi se neko gledao. One su postavljene za vreme letnje pauze, kada pozorište nije radilo. Te dve kamere nikada nisu zaživele, čak i da su bile sporne one su mogle da budu uklonjene.

“Ja sam došavši u Pozorište lutaka saznao da su se mnogi rekviziti izgubili, ili da se pozajmljuju na neadekvatan način. To sam najpre zabranio, pa sam povukao tu zabranu i dozvolio pozajmljivanje opreme uz pismeno odobrenje. Pojedini rekviziti vrede i do 10.000 evra i predstavljaju blago grada Niša. Zabolelo ih je i to što sam im rekao da ne mogu na svojim društvenim mrežama da kače neprimerene fotografije, jer se radi o glumcima koji glume u dečijem pozorištu. Pojedini glumci godinama nisu dolazili na posao, ili su kasnili redovno. Ni u kom slučaju im nisam odgovarao jer sam želeo da postavim stvari na svoje mesto”, ističe Milenković.

 

Miljan Milenković je prozivan i za nedolično ponašanje prema deci.

“Radi se o detetu sa kojim se moja ćerka druži. Ona vežba u kik boks u klubu moje sestre i zeta. Ja sam joj napisao komentar “lepa si ko lutka” i ne vidim zašto je lutka lascivna reč. Ja sam profesor, komuniciram sa decom, oni su u tom uzrastu inače jako osetljivi i znači im kada im date kompliment. Ona je odgovorila “hvala vam profesore”. Dete tu poruku nije shvatilo tako kako su mediji predstavili, niti njena porodica. Devojčica je zbog pisanja medija trpela strahovite probleme, porodica se odselila za Beograd. Majka mi je poslala par dirljivih pisama podrške. Jako su potrešeni zbog ove hajke koja se dešava nada mnom i spremni su da mi pruže podršku”, kazao je Milenković.

Sada kada je kandidat za direktora ponovo kreću napadi. Ističe da dve godine nije spavao zbog hajke na njegovu ličnost. Smatra da ničim to nije zaslužio. Uvek je samo pomagao ljudima. Spasio je kaže i nekoliko života rizikujući svoj.

“Boravio sam sa svojom porodicom u Sokobanji, kada je hotel u kojem smo odseli počeo da gori. Odmah sam otrčao na sprat koji je goreo i počeo da gasim vatru PP aparatima. Uspeo sam da lokalizujem požar, a nakon toga sam razbio vrata i izbavio nekoliko porodica. Tada sam se nagutao dima, pa sam nekoliko dana ležao u bolnici. Život sam spasio i svojoj komšinici. Sve se dešavalo kod Ekonomske škole. Vraćao sam se kući i čuo da neko viče upomoć. Otrčao sam u školsko dvorište i zatekao kako čovek letvom tuče ženu. Ona je bila u lokvi krvi, krvarila joj je glava… Njega sam savladao, ženi sam vezao glavu mantilom jer je krv šikljala, pozvao Hitnu pomoć i policiju, a napadača držao da ne pobegne dok policija nije stigla. Treći slučaj se desio u Gimnaziji u Blacu. Devojčica je bila u nesvesti i nije davala znake života. U automobilu sam joj sve vreme davao veštačko disanje i sproveo postupak oživljavanja. Kasnije sam saznao od majke koja je došla da mi se zahvali da je imala zdravstveni problem i da je srce jedostavno stalo. Majka mi je rekla da bi ona umrla da je nismo reanimirali i što pre odvezli u Hitnu pomoć”, rekao je Milenković

Hajka nad Miljanom Milenkovićem svoj kraj će imati na Sudu. Dugogodišnji profesor kaže da je tužio sve one koji su ga bez osnova klevetali.

Miljan Milenković je i jedan od kandidata za direktora OŠ “Dr Zoran Đinđić” u Brzom Brodu, a da li će biti i postavljen zadnju reč daće Ministarstvo prosvete.

Skupa neistina i jeftina istina

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dobar covek,to znaju svi koji ga poznaju! Hajka je vidno narucena. Razumem da zivimo u svetu gde nas politika deli, ali ne smemo dozvoliti ovakve javne linceve!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com