Kultura

„Praznik muzike“ obeležava početak leta u Nišu

Dolazak leta u naš grad obeležiće između ostalog i jedan lep muzički festival. Pravi „praznik muzike“ biće upriličen 21. juna, na dan letnje dugodnevice, kada je na programu velika popularna manifestacija. „Fête de la musique“ je besplatan i otvoren za sve muzičare, profesionalce i amatere i nudi širok i raznovrstan muzički spektar.

I ove godine Francuski institut i Studentski kulturni centar će ispuniti muzikom ulice grada, a lokacije su dvorište UniverzitetaBanovina, Park Svetog Save, Obrenovićeva ulica i park Čair, Gradska kuća i Simfonijski orkestar.

Ugao Obrenovićeve i Svetozara Markovića rezerviran je za Hor Osnovne škole “Ivo Andrić”, Hor Osnovnih škola “Učitelj Tasa” i “Kole Rašić”, Hor “Čarolija”, Hor Osnovne škole “Ratko Vukićević”, Niški kamerni hor, Ženski hor SKC-a, Akademski hor SKC-a , studente Fakulteta umetnosti u Nišu i Mlade repere Kom 018. Početak je zakazan za 19 časova.

U parku Čair, na platou ispred Dečijeg centra od 19 časova nastupaće Hor “Vilenjaci” a pored njih čuće se i muzički program Dečijeg centra – Majska pesma.

U isto vreme niški Simfonijski orkestar ugostiće Rock simfoniju, a u holu Gradske kuće sat ranije (18:00) nasupiće profesori i učenici Muzičke škole u Nišu.

Dvorište Univerziteta u Nišu, odnosno Banovina od 20 časova biće bina nastupa “Pesmom i igrom kroz Srbiju”, Akademskog folklornog ansambla ORO i Velikog narodnog orkestara SKC-a Niš.

U parku Svetog Save od 20:30 časova biće nastup Voice rock pop hora, potom Epicoustic banda kao i Jall Aux Yeux i Chromatic.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button