Virus Korona

Studenti u Studentskom domu i dalje odolevaju koroni

U četiri paviljona Studentskog doma u Nišu trenutno borovi 700 studenata i do sada niko od njih nije pokazivao simptome koji ukazuju na to da su zaraženi virusom korone, kaže Rade Rahjović, direktor Studentskog centra. On dodaje da se u paviljonima svakodnevno sprovode mere zaštite, a to se odnosi i na studentske restorane.

 

Rade Rahjović, direktor Studentskog centra

“Sa merama zaštite nismo ni prestajali od kada su uvedene u martu. Studenti koji ulaze u paviljone prolaze dezobarijeru, na samom ulazu su i dezinfekciona sredstva za ruke, meri im se i tempertura, dezinfikuju se i stvari koje unose tako da ništa nije prpušteno slučaju. Uz sve to, svakog dana se prostorije u svim paviljonama sredstvima za dezinfekciju čiste pet puta”, naglašava direktor Rajković.

On dodaje da se mere zaštite sprovode i u studentskim restoranima.

“Stolovi su postavljeni na propisanoj udaljenosti, za jednim stolom mogu da sede samo dva studena, osoblje koje deli hranu studentima nosi zaštitnu opremu uključujući i vizire”, dodaje Rajković.

Osim ovih mera predostrožnosti koje za sada daju dobre rezultate u Studentskom domu dežura i medicinska ekipa Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata što je potvrdio i direktor ove medicinske ustanove dr Radomir Pešić.

On je kazao da medicinska ekipa Zavoda pregleda studente koji su stanari studentskog doma i na svaku u najmanju sumnju se reaguje, ali je za sada sve u redu.

“Od kraja jula i početka avgusta kada su u domu bila zaražena dva studenta više nismo imali ni jedan slučaj jer je tada blagovremenom i brzom reakcijom prekunuto dalje prenošenje virusa”, kaže Pešić.

Prema njegovim rečima, kada se radi o studentima koji ne žive u studentskom domu, za poslednjih 10 dana tri studenta su pozitivna na PCR testu, a 15 je sumnjivo i za neke se čekaju rezultati.

Zavod za zdarvstvenu zaštitu studenata radi serološka testiranja, a stigao je prvi kontingent antigenskih testova koji će se koristiti. Za dalje preglede, ukoliko su oni potrebni kao što je rendgen pluća i PCR test, studenti se šalju u kovid ambulantu Doma zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com