IZBORI 2023.Politika

Ponavljanje izbora u Nišu na dva, u Srbiji na ukupno 35 biračkih mesta: Bojkot koalicije ‘Srbija protiv nasilja’

Na 35 biračkih mesta u Srbiji danas se ponavlja glasanje za vanredne parlamentarne izbore, koji su održani 17. decembra.

Na ponovljenim izborima, koje je koalicija “Srbija protiv nasilja” ranije saopštila da će bojkotovati, biračka mesta biće otvorena u 7.00 a glasanje će trajati do 20.00 sati, do kada traje i izborna tišina.

U Nišu su to biračka mesta broj 22 u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i broj 43 u Osnovoj školi „Dositej Obradović“, na području niške gradske opštine Medijana. 

Kako je saopšteno iz Republičke izborne komisije (RIK), glasanje za narodne poslanike ponavlja se na pojedinim biračkim mestima u Nišu i Subotici, kao i u nekim biračkim mestima u opštinama Babušnica, Bojnik, Veliko Gradište, Vlasotince, Trstenik, Žagubica, Кoceljeva, Lebane, Petrovac na Mlavi, Plandište, Raška, Svrljig, Tutin, Ćuprija, Aranđelovac, Кosjerić, Kula, Topola i Ćuprija.

Koalicija “Srbija protiv nasilja” saopštila je ranije da neće učestvovati na ponovljenim izborima, jer ne želi da učestvuje u nastavku “izborne lakrdije”. Predstavnici ove koalicije od 18. decembra organizuju proteste u Beogradu sa zahtevom da se izbori ponište, zbog neregularnosti i kršenja izborne volje građana, a više poslanika i funkcionera stranaka koje čine izbornu listu “Srbija protiv nasilja” štrajkuje glađu.

Šta je zabranjeno za vreme izborne tišine, a šta na samom glasačkom mestu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com