MagazinPromo vesti

POLENSKA KIJAVICA: Sprečite je, i uživajte u proleću

To da je biorezonantna medicina veoma uspešna u lečenju alergijskog rinitisa više nije vest, ali kako se Bicom terapijom koja se sprovodi u Poliklinici Longa Vita alergijske reakcije na polen mogu preduprediti, već krajem zime valja podsetiti na ovu metodu kojom su mnogi uspeli da reše svoj dugogodišnji problem.

Sa cvetanjem biljaka, svake godine iznova počinju zdravstvene tegobe ljudi osetljivih na polen, jedan od najčešćih sezonskih alergena. Uzastopno kijanje, zapušen nos, nadražajni kašalj, suzne otečene oči i otežano disanje – simptomi su koji se javljaju usled prevelike osetljivosti organizma na polenov prah.

Polensku alergiju, odnosno polensku kijavicu, izaziva polen koji se oslobađa iz cvetova biljaka i lepi za sluzokožu disajnih organa. Ljudima sa ovim problemom nekada je savetovano da, uz upotrebu antihistaminika, u „kritičnom periodu“ godine manje izlaze po suvom vremenu, da šetaju samo uveče ili posle kiše, a da tokom dana prozore svojih kuća i stanova drže zatvorenim.

Danas, zahvaljujući Bicom biorezonantnoj metodi, alergiju na polen, odnosno alergijski rinitis, kao i druga alergijska stanja, moguće je ne samo brzo i efikasno izlečiti, već i preduprediti. Osnovu  uspešnog lečenja svih alergijskih reakcija čini precizna dijagnostika, tačna identifikacija alergena, i biorezonantna terapija prilagođena svakom pacijentu.

Da je osnov uspeha svake terapije to da bude prilagođena, kazuju nam i iskustva pacijenata ove poliklinike od kojih se često čuje da intenzitet simptoma bolesti nije isti svake godine.

Primera radi, pacijentu koji je alergičan na polen drveća, polenska kijavica se javlja početkom marta uz pojavu veoma teških simptoma praćenih alergijskim bronhitisom, otežanim disanjem, glavoboljom. Već sledeće godine, sezonska polenska kijavica se javlja uz izuzetno slabe alergijske simptome, praćene samo blagim peckanjem u očima i pojavom slabe sekrecije iz nosa. Ovo se događa zbog toga što naš imunitet nije isti svake godine. Što je imunitet bolji, simptomi alergije su slabiji. Iz tog razloga jačanje imuniteta sastavni je deo Bicom terapije u lečenju polenske kijavice.

Takođe, struktura samog polena se sve češće menja usled promene ekološkog stresa. Pored toga, u vazduhu ne lete samo čestice polena. Promenljive vremenske prilike u proleće, smena sunčanih i kišnih dana, pogoduje razvoju plesnih gljivica (buđi) koje rastu u unutrašnjim prostorijama (kupatilo, podrum, suteren), u zemlji u kojoj se gaji cveće i napolju (u baštenskom i šumskom zemljištu, parkovima, fasadama zgrada).

I na ove, rezidencijalne faktore koji utiču na uzročnike alergije, Bicom metoda ima odgovor. U cilju precizne dijagnostike, pacijent može nekoliko dana prikupljati originalne supstance iz svoje kućne, radne i spoljašnje okoline u kojoj najčešće boravi. Ovo se radi tako što se obostrano lepljiva traka (ili posuda sa običnom vodom) zalepi na sims prozora te se nakon nekoliko dana donese lekaru-terapeutu, kako bi on uključio terapijski program na Bicom aparatu koji će kao ulaznu informaciju imati upravo tu smešu alergena (polena, spora buđi, prašine i ostalog) koja je specifična za životno i radno okruženje konkretnog pacijenta.
Longa Vita poliklinika
Učitelj Tasina 9a
018/307-251
069/11-22-358
FaceBook
LongaVita.rs

Savremeni način života, urbano okruženje i sve „sterilniji“ uslovi u kojima odrastamo i živimo, doveli su do toga da ljudski organizam sve češće na neke od prirodnih i bezazlenih supstanci reaguje kao na alergene. Prednost Bicom biorezonantne metode nad ostalim je u tome što ona uspeva da izbriše zapis određenog antigena kao alergena i na taj način deluje na uzrok problema, a ne na nastale posledice tj. alergijske reakcije.

Ne odlažite uživanje za drugo godišnje doba, dođite u Polikliniku Longa Vita, i nesmetano uživajte u proleću.

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.917545529991!2d21.893778415975195!3d43.31598547913426!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b1cd1650fd%3A0x41f80c88befe7960!2zVcSNaXRlbGogVGFzaW5hIDlhLCBOacWh!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1500976642701″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com