Virus KoronaZdravlje

Otvara se treća kovid ambulanta u Nišu

Zbog povećanja broja pacijenata sa simptomima koji ukazuju na COVID-infekciju Dom zdravlja Niš od srede 8. septembra otvara još jednu, treću po redu, kovid ambulantu, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Zdravstvena ambulanta „Čair“ koja se nalazi u Zetskoj ulici, radiće svakog dana u nedelji od 07:00 do 22:00 časa.

Ova ambulanta će poput ostalih u kovid sistemu obavljati kliničke preglede lekara opšte prakse, ali i laboratorijske analize, radiološki pregled pluća, testiranje na COVID-19 infekciju po indikacijama (brzi antigenski test i test PCR metodom) i infuzionu terapiju za kovid pacijente.

“Osim u kovid ambulantama u zdravstenoj stanici „Duvanište“ i zdravstvenoj stanici „Branko Bjegović“, od srede svi pacijenti sa simptomima koji ukazuju na COVID-infekciju mogu da se pregledaju i u zdravstvenoj ambulanti “Čair”. Podsećamo pacijente da će infuzioni centar, koji je radio u zdravstvenoj ambulanti Čair, biti preseljen u infuzioni centar zdravstvenu stanicu Nikola Tesla”, ističu u Domu zdravlja u Nišu.

Inače, u kovid ambulantama Doma zdravlja Niš juče se javilo ce 1440 pacijenata. Od ovog broja njih 425 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 1015 obavilo kontrolni pregled.

“Urađen je 671 test od čega je 206 sa pozitivnim rezultatom”, dodaju.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku obavili su 83 radiografije pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 658 laboratorijskih analiza.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com