Društvo

Održan sastanak u vezi dalekovoda u Brzom Brodu

Na sastanku predstavnika Grada, Opstine, EMS-a i Brzog Broda u gradskoj kuci, nije postignut konkretan dogovor.

“Razgovarali smo više od dva sata, ali bez rešenja koje bi bilo prihvatljivo za sve strane. Složili smo se da je greška napravljena u startu sa projektom, ali nismo našli model kako da tu grešku ispravimo. Problem su vremenski rokovi i finansije”, kažu stanovnici Brzog Broda.

Kako kažu iz naselja, predstavnici EMS-a tvrde da bi promena projekta sa nadzemne u podzemnu elektro mrežu koštala 4 mil evra i procedura trajala jos 3 god, a troškovi i pomeranje rokova išli bi na teret grada.

“Grad Niš je stao na stranu naselja, ali je u ovom trenutku nemoguće obezbediti tu sumu novca i doložiti realizaciju projekta na toliko dugačak vremenski period”, kažu meštanii.

Kako kažu iz naselja, dogovoren je još jedan sastanak u istom sastavu kome će prisustvovati ministar energetike. Takođe, tražiće od EMS- da im napismeno dostavi cenu i rok za izvođenje radova eventualno promenjenog projekta, a od Grada da se lično na terenu obrate građanima Brzog Broda.

“Zakon je delimično na njihovoj strani, a zdrav razum u potpunosti na našoj strani. Komšije su nezadovoljne i traže protest i blokadu gradilišta. Još uvek verujemo da na miran način možemo da dođemo do zajedničkog rešenja”, kažu stanovnici ovog naselja.

Podsetimo, projektom iz 2014. predviđeno je da kompletna mreža gradom ide podzemno, a da kroz Brzi Brod izlazi nadzemno. Izgradnjom dalekovoda ugrozila bi se bezbednost stanovnika Brzog Broda, jer predviđena trasa dalekovoda prolazi u neposrednoj blizini stambenih objekata, tik uz lokalnu crkvu, kroz javne parkove, pored dečijih i sportskih igrališta, upozoravaju stanovnici ovog naselja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com