Društvo

Brzi Brod dobio novu zgradu ambulante u kojoj će biti smeštena pošta i apoteka (VIDEO)

Naselje Brzi Brod dobilo je novu zgradu ambulante koju je obišla danas gradonačelnica Dragana Sotirovski sa ministarkom zdravlja prof. dr Danicom Grujičić, predsednikom GO Medijana Nebojšom Kocićem i direktorom Doma zdravlja Niš, prof. dr Miloradom Jerkanom.

Ova ambulanta je plod dogovora čelnika grada i opštine sa sugrađanima, kroz gradski karavan.

“Ovo će biti veliko olakšanje za ljude koji žive u Brzom Brodu. Grad je izdvojio 36 miliona dinara. Sada očekujemo opremu i nameštaj. Ono što je jednako važno je što će u toku ove nedelje u drugom delu zgrade početi da radi pošta, onda se useljava i naša gradska apoteka a zatim i ambulanta koja će imati pedijatriju, laboratoriju i sve ono što je neophodno za ove stanovnike”, rekla je Sotirovski.

Izgradnjom ambulanti u prigradskim naseljima i selima jačamo primarnu zdravstvenu zaštitu i približavamo je građanima i ukazujemo na značaj preventivnih pregleda, dodala je Sotirovski.

“Želim da pohvalim grad i kolege iz niškog Doma zdravlja što su slušali kako će se dalje u perspektivi razvijati zdravstvo u Srbiji, sa akcentom na primarnu zdravstvenu zaštitu”, rekla je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić koja je obišla tek otvorenu zgradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com