Društvo

Od marta novi sistem za praćenje javnog prevoza

Novi GPS sistem, kojim će Direkcija za javni gradski prevoz putnicima omogućiti kvalitetnije usluge, počeće da se koristi tokom marta, najvljuje direktor Saša Petronijević.  

Naime, novi sistem za praćenje prevoza Direkciji će doneti kompletan uvid u kretanje autobusa, a samim tim će, kako kažu, biti obezbeđene manje gužve u saobraćaju, bolje poštovanje reda vožnje I manji broj izgubljenih polazaka.

Saša Petronijević

„Nekoliko meseci radimo implementaciju novog GPS sistema. Obuka za vozače se privodi kraju i očekujemo da ćemo od marta podići kvalitet javnog prevoza“, kaže Petronijević.

Nakon što novi GPS sistem počne sa radom očekuje se i postavljanje, takozvanih, Info panela na najprometnijim stanicama u gradu.

„Oni će biti povezani sa sistemom za praćenje prevoza i putnici na stajalištima imaće informacije o pristizanju autobusa u realnom vremenu“, dodaje direktor Direkcije za javni prevoz.

Nišlije mogu da očekuju da posle primene novog GPS sistema,  ponovo zaživi i internet aplikacija uz pomoć koje mogu da prate kretanje autobusa na svim linijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com