Društvo

Milić: Niški autobusi bezbedno mesto za putnike, poštuju se propisane mere

Javni gradski prevoz u Nišu je bezbedno mesto, a putnici i zaposleni poštuju sve propisane mere u cilju sprečavanja širenja epidemije, poručio je direktor Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić.

 

 

“Otkad je krenuo javni prevoz, od 8. maja, te mere su uvedene i mogu da kažem da građani nisu popustili. Sada svi koriste javni prevoz i dalje sa maskama i dalje gledaju da drže distancu što je moguće više, s obzirom na to da sada imamo nešto veći broj putnika, jednostavno vraćaju se normalnom životu i javnom prevozu, ali opet tom prilikom pokušavaju da se drže tih distanci”, rekao je Milić za Niške Vesti.

Svi kontrolori su opremljeni maskama, sredstvima za dezinfekciju i vizirima. Vizire nisu obavezni da nose, to je po slobodnom izboru, dok je nošenje maski obaveza.

Putnici bez maske u autobusima su sporadični slučajevi, dodao je Milić, a u tom slučaju odmah reaguju kondukteri i vozači, a neretko i sami putnici.

“Imali smo sporadičnih slučajeva da neko nije hteo da stavi masku, ali tu odmah reaguje i sam vozač i kondukter, tako što zaustave vozilo. A i sami putnici koji su u vozilu i koji nose maske, oni i zbog sebe reaguju i praktično tog putnika nateraju da i on stavi masku”, kazao je Milić.

Gledano na nivou celog sistema svi nose maske, istakao je direktor Direkcije za javni gradski prevoz.

“Prevoznici se pridržavaju ovih propisanih mera da vozila dezinfikuju pre i nakon završetka smene i u samom procesu rada brišu rukohvate, sedišta, prozore sredstvima za dezinfekciju. To oni rade i zbog putnika, rade i zbog sebe, zbog toga što je to njihov radni prostor”, rekao je Milić.

Što se same kontrole tiče Direkcija ima asistenciju komunalne milicije i sanitarne inspekcije.

“Mi imamo asistenciju komunalne milicije tokom celog dana, imamo ekipe koje su na terenu i u kontaktu su sa našim ekipama kontrolorima. Bukvalno su tu za svaku asistenciju, ne samo za poštovanje mera, već i ukoliko neko ne želi da plati kartu, pokaže ličnu kartu. Sanitarna inspekcija već ima mere iz svoje nadležnosti, ona već može da piše kazne za putnike koji se ne pridržavaju mera”, kazao je Milić.

Takođe, dodaje on, postoji i dobra saradnja sa prevoznicima i odmah je na početku dogovoreno je da vozno osoblje, vozači i kondukteri, prate kako se poštuju mere, jer su oni, prema Milićevim rečima, ta prva linija kontrole.

“Za sada je situacija zaista, zaista dobra. Ja nadam da će i dalje tako da ostane, da ljudi shvataju ozbiljnost situacije i da imaju savest za pridržavanje svih mera”, zaključio je Milan Milić, direktor Direkcije za javni gradski prevoz.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Gluperdo, izadji malo da se provozaj da vidiš pravo stanje. Počevši od vozača, konduktera i većine putnika, maske se nose ili neispravno ili uopšte. Stave preko usta ili ih skroz spuste. A sredstva za dezinfekciju ne postoje, pa ovi jedni. Svakodnevno na žalost se vozim i znam pouzdano. Prozori su mahom zatvoreni, u autobusima gužva i zagusljivo. O kojoj distanci bre pricas. A vi sto pišete laži, alal neka vam je. Izađite i vi malo na teren da se provozate jedan dan busevima gradskog prevoza pa se uverite. Sve gluperda do gluperde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com