Društvo

Obezbeđenje Kliničkog centra ponovo sprečilo ekipe “Naissusa” da priključe privatnu polikliniku na vodovodnu mrežu

Na potezu Ministarstvo zdravlja

Obezbeđenje Univerztitetskog kliničkog centra Niš ponovo je juče sprečilo ekipe JKP “Naissus” da priključe buduću privatnu bolnicu na vodovodnu mrežu.

Iz ovog javnog preduzeća su najavili radove na priključenju novog korisnika u ulici Petra Seratlića i istakli u saopštenju da je Klinički centar  uredno obavešten o planiranim radnim aktivnostima na priključenju, jer je zbog njih trebalo da bude u prekidu vodosnabdevanje od 9 do 12 sati u ulici Petra Seratlića, i moguć prekid u delu Novog Kliničkog centra.

“Vi znate da je Grad uradio sve što je bilo Zakonom propisano. Kada invenstitor pošalje zahtev za raskopavanje naša Uprava za komunalnu delatnost to odobrava, uradi se raskopavanje i nadležno javno-komunalno preduzeće uradi priključak. S obzirom na to da fizički nije moguće da se na tu priču stavi tačka, mi ćemo morati da razgovaramo sa novom ministarkom na koji način da rešimo taj problem, a kako bi grad izbegao tužbe invenstitora. Dakle na potezu će biti nova ministarka i Ministarstvo zdravlja, jer se radi o zdravstvenim ustanovama, Univerzitetskom kliničkom centru koje radi pod okriljem Ministarstva, a i budućoj privatnoj bolnici koja će sve dozvole morati da dobije od Ministarstva zdravlja”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Foto: N.P.

Ona je podsetila da je invenstitor dobio sve potrebne i neophodne dozvole, a na gradu je da mu omogići priključak. Građevninska dozvola izdata je privatnom invenstitoru novembra 2020 godine na osnovu lokacijskih uslova koji su dati maja 2020.

„Tadašnji gradonačelnik Perišić je promenio plan generalne regulacije Gradske opštine Medijana, što znači da je svim parcelama pored Kliničkog centra promenjena namena. Do tada su bile javne, tada su postale nejavne.  To znači da je na njima mogao da se radi promet i da se na njima grade između ostalog i druge bolnice.

PGR Medijana  je menjan dva puta, 2015. i 2018. Ovo su samo posledice odluka dva gradonačelnika iz tog perioda.

Vlasnik parcelu 2019. prodaje sadasnjim vlasnicima koji, po dobijanju dozvole počinju izgradnju bolnice.

Niška preduzeća su dala sve uslove u skladu sa zakonom.

Niške Vesti su još 6. oktobra uputile pitanja Ministarstvu zdravalja da li će i na koji način da reaguje povodom ovog slučaja, i da li činjenica da je ova ulica vlasništvo Republike Srbije, može da se koristi kao opravdanje da se nekome ne dozvoli priključenje na vodovodni sistem, a da pritom ima sve neophodne dozvole za gradnju? Odgovora nema.

Pitanja smo postavili i Policijskoj upravi u Nišu početkom oktobra, kada je obezbeđenje regulisalo saobraćaj kroz ulicu Petra Seratlića i dozvoljavalo prolaz samo pacijentima sa upitima. Odgovora ni od policije nema na pitanje da li neko osim Saobraćajne policije može da reguliše saobraćaj i da li su upoznati sa činjenicom da su se u tom trenutku vozila propuštala selektivno?

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Tako je radio i bivši direktor Radovanović, koristio obezbeđenje KC ko privatnu vojsku, ovo samo u Srbiji ima. Juče su bili zagrljeni na stranačkoj Slavi u Beogradu Perišić i Sotirovska, ko koga zamajava ovde, tamo su bili svi i pomenuta ministarka zdravlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com