Politika

Nova pomoćnica gradonačelnice penzionisana v.d. načelnica Uprave za građevinarstvo

Nova pomoćnica gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski je penzionisana v.d. načelnica Uprave za građevinarstvo Marina Živulović Petrović.

Živulović Petrović biće na određeno u Kabinetu gradonačelnice i biće njena peta pomoćnica.

Nekoliko godina provela je u Gradskoj upravi Niša na različitim pozicijama, a u penziju je otišla sa mesta v.d. načelnice Uprave za građevinarstvo.

Ona je 11. septembra stekla uslove za penziju, napunila 65 godina, a ja sam odlučila da i dalje bude u Kabinetu.

Mnogi projekti koje je započeo moj prethodnik, a koji se tiču ne samo infrastrukture, nego pre svega razgovora i dogovora sa investitorima i izdavanja građevinskih uslova i dozvola je radila upravo ona. Mnogo bi bilo vremena potrebno nekom novom da ulazi u odnose, papire i dokumentaciju, kazala je Sotirovski.

Dodaje da se nema vremena za gubljenje jer su i mnoge fabrike u međuvremenu najavile da dolaze u Grad i da nikom nije u interesu da se sa tim poslovima odugovlači i da investitori odluče da zbog toga odustanu.

Nije nam u interesu da zadržavamo nijedan dokument, kako investitori ne bi odlazili, a samim tim i kako bi naši ljudi mogli da dobijaju radna mesta. Mnoge fabrike su se u međuvremenu najavile da dolaze i njenim odlaskom bismo sigurno jedno godinu dana stali.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. “Razgovor i dogovor sa investitorima i izdavanje građevinskih uslova”, draga nam Gradonačelnice ovom izjavom javno priznajete da se lokacijski uslovi i građevinske dozvole izdaju u Vašem kabinetu. Posao razgovora i dogovora sa investitorima ne postoji, postoji GUP i DUP i po tim planovima se izdaju lokacijski uslovi, građevinska i upotrebna dozvola. Ovo je čisto vraćanje usluge za poslušnost kod legalizacije objekata, koji su dotičnu kvalifikovali za pregovore sa misterioznim investitorom višespratnica. Imali kraja NEMA, stidi li se neko NE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com