Društvo

Nišlije i dalje muče manje – više isti problemi

U Gradskoj kući održan je još jedan prijem građana, a Nišlije koje su došle po rešenje svojih problema, uglavnom muče slični problemi, poput upisa dece u vrtiće, kanalizacija i kada će dobiti asfalt.

 

“Naselje postoji 50 godina, od Kameničkog puta ka kućama, samo Lapovačka, Loznička i ulica 13. maja imaju asfalt, a ostatak naselja je bez asfalta. 1979. godine smo sami doveli struju, 1987. vodu, a 2010. samoorganizovana grupa građana je uvela kanalizaciju“, kaže Borislav Nikolić iz naselja “Branko Mišić”.

Ljiljana Ranđelović iz Trebinjske ulice obratila se za pomoć zbog problema sa kanalizacijom i predložila nadležnima da ih povežu na kanalizacionu mrežu u ulici Miloša Obilića, što će, kako su kazali, učiniti.

Nisu izostajala ni pitanja o visini poreza zbog promena poreskih zona.

“Došlo do zanimljivih pitanja, na primer zašto je neko iz sedme prešao u četvrtu poresku zonu. Oni su greškom bili u sedmoj zoni, jer su se vodili da žive u selu Donja Vrežina, a u stvari žive u naselju Donja Vrežina. Ove godine je izvršena ta ispravka. Sada je svaka katastarska parcela svrstana u zonu kojoj i treba da pripada“, izjavila je Nina Ilić i dodala da se ove godine očekuje 1,3 milijarde prihoda od poreza”, pojašnjava V. d. načelnika Gradske uprave za finansije, Nina Ilić.

Prema rečima gradonačelnice, Dragane Sotirovski, vodovod i kanalizacija su prioriteti u odnosu na asfalt.

“U onim naseljima gde nedostaje vodovod i kanalizacija, gde su nam to prioriteti u odnosu na asfalt, tako da polako ali sigurno, u dogovoru sa našim građanima, završavamo ono što je nekada započeto pa ostavljeno iz nekih razloga. Tu smo za sva pitanja, ima tu i ličnih problema, ljudi traže posao, traže upis dece u vrtić. Dosta ulica je dobilo asfalt u naseljima Popovac, Medoševa, Branko Bjegović i Donja Vrežina.  Nakon protesta blokade pruge od strane meštana Vinika, od 18 ulica, njih šest je stavljeno na listu prioritetnih, s tim da je tek u jednoj i po ulici rešeno imovinsko pitanje”, ističe gradonačelnica.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com