Društvo

Penzioneri na prijemu građana tražili prostor za okupljanje

Na današnjem prijemu građana u Gradskoj kući, prvom ove godine, penzioneri sa područja Opštine Medijana tražili su od Grada Niša da dobiju prostor za okupljanje.

Predstavnici Udruženja penzionera sa područja Opštine Medijana godinama su se okupljaju na otvorenom u Parku Svetog Save, a sada od  Grada traže da im omogući prostor za druženje i stvaranje novih prijateljstava.

“Prostor bi za nas značio mir, mesto u kojem bismo se okupljali, družili i pričali”, kaže Sveta Bojković čaln Udruženja Grada Niša. 

Gradonačelnica Niša kaže da postoji nekoliko lokacija na kojima bi moglo da se penzionerima omogući da koriste gradske prostorije, a da bi za penzionere Medijane to bilo najverovatnije u blizini parka i opštine.

“Neki su u zakupu, nekim udruženjima ćemo tek obezbediti prostor, ali ćemo svim penzionerima u svakoj opštini omogućiti prostor za druženje”, kaže Dragana Sotirovski gradonačelnica Niša. 

Kao i na prethodnim prijemima najveći broj zahteva je oko uređenja komunalne infrastrukture. Ovog puta građani iz Palmotićeve ulice u Naselju Branko Bjegović kao prioritete navode javno osvetljenje, više prostora za parkiranje u naselju i poboljšanje horizontalne signalizacije u blizini škole.

“Ulica je duga 155 metara i nemamo osvetljenje, i noću je haos, deca tu prolaze kada idu u školu, igralište, za ambulantu”, kaže stanovnik Naselja Branko Bjegović Slobodan Ilić.

U Opštini Crveni Krst kažu da će osvetljenje u ovoj ulici dobiti do kraja godine. Na Panteleju brojni zahtevi za asfaltiranjem ulica.

“U ovom trenutku su izdate građevinske dozvole za ulice u Viniku. Radiće se pojedine ulice u Čalijama, kao i ulice iznad Gornjomatejevačke koje su nam sada prioritet”, kaže predsednica GO Panteleja Nataša Stanković. 

Prijemi građana u Kabinetu gradonačelnice Niša jednom mesečno se organizuju četvrtu godinu zaredom, a svi građani koji žele da iznesu svoj problem i zakažu sastanak sa nadležnima mogu to učiniti putem sajta i putem telefona 018 504 728, 018 504 419 .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com