Društvo

Nišlije dužne da uklanjanju sneg, u suprotnom slede kazne

Komunalna policija Grada Niša izdala je javno „upozorenje“ da su sva fizička i pravna lica dužna da uklone sneg sa trotoara, a koji se nalazi ispred objekta, odnosno ispred poslovnih i stambenih zgrada, objekata u izgradnji i oko neizgrađenog građevinskog zemljišta.
Ukoliko to ne učine sledi prekršajni nalog i novčane kazne koje su i do 50.000 dinara.

„U skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji to znači građani imaju obavezu da uklone sneg ispred svojih privatnih kuća i zgrada kolektivnog stanovanja. Prema zakonu sneg obavezu da uklone sneg imaju i radnici ispred svojih privatnih i javnih preduzeća i ustanova, zatim ispred ustanova obrazovanja, kulture, sporta, kao i ispred zdrastvenih ustanova“, navodi se u saopštenju niške Komunalne policije.

Ova obaveza se odnosi i na druge saobraćajne površine u javnom korišćenju odnosno interne saobraćajnice, prilazne staze, pešačke staze oko ili između zgrada i slično.

„Uklanjanje snega vrši se tako da se ne zatrpavaju slivnici, a sneg se odlaže na ivici trotoara, a ako je trotoar manje širine od 1,5m na ivičnjak kolovoza, tako da ne ometaju saobraćaj na kolovozu i prolaz pešaka trotoarom“, ističu u niškoj Komunalnoj policiji.

Svim licima koja ne postupe u skladu sa izdatim upozorenjem ili postupe suprotno odredbama Odluke o komunalnom redu, do 9. januara do 10 časova, biće izrečen prekršajni nalog.

Novčana kazna u iznosu od 50.000 dinara propisana je za pravna lica, novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara propisana je za preduzetnike, a novčana kazna u iznosu od 5.000 dinara za fizičko lice i odgovorno lice u pravnom licu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com