Društvo

Oko sokolovo“: Dostavna vozila koja imaju nalepnicu „Plava zona“ moći će da se zaustavljanju radi istovara robe

Još samo nekoliko dana, sistem “Oko sokolovo” biće u probnom periodu i opominjati niške vozače, bez slanja kazni na kućnu adresu. Već od prvog avgusta počinje izricanje kazni za prekršaje u saobraćaju, kažu iz Komunalne milicije. U probnom periodu, Komunalna milicija registrovala je veliki broj prekršaja.

Podsetimo, dva automobila niške komunalne policije „Oko sokolovo“ koji kontrolišu nepropisno parkirana vozila na niškim ulicama DO 1. avgusta snimaće vozila u prekršaju i na adrese vlasnika automobila stizaće opomene. Dok OD 1. avgusta za nepropisno parkiranje u mestima gde je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila, vozilima koja je usnimila patrola „Oko sokolovo“ počeće da stižu i novčane kazne.

Kazna za načinjene prekršaj izosiće od 5.000, odnosno 2.500 dinara – ukoliko se plati u roku od osam dana. Uz kaznu, kako je najavljeno, vozači će dobijati i fotografije prekršaja.

Dejan Kovačević, koordinator Komunalne milicije istakao ja da kada bude krenulo sankcionisanje prekršioca, prekršaji će se znatno smanjiti.

“Nadam se kada krene sankcionisanje prekršioca, da će to da se smanji u velikoj meri, odnosno od 1. avgusta. Tražimo rešenje što se tiče dostavnih vozila, rešenje je da se sva dostavna vozila koja imaju plavu zonu ubace u sistem i ta vozila neće biti u prekršaju dok im ne isteknu ova rešenja. Najvervatnije ćemo ograničiti dostavu robe kao i u svim gradovima Evrope , kao što je i u Beogradu od 9 do 21 časova”, objašnjava Kovačević.

On ističe da će taksisti i dalje moći da stoje na svojim stajalištima bez problema, kao i na trotoaru da pokupe putnike, sa maksimalnim zadržavanjem do pet minuta sa OBAVEZNIM prisustvom vozača. Svako drugo parkiranje taksi vozila na trotoaru i zelenoj površini bez vozača u vozilu, tretiraće se kao prekršaj.

Dostavna vozila koja ne poseduju nalepnicu „Plava zona“, a imaju potrebu da koriste komercijalno parking mesto u obavezi su da plaćaju parkiranje (bilo po započetom satu ili kupovinom pretplatne parking karte za odgovarajuću zonu) ili da pravno lice rezerviše parking mesta vozila bez vremenskog ograničenja. Rešenje za rezervaciju parking mesta izdaje nadležna Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, kažu iz Grada.

Efikasnija i brža kontrola prekršaja u parkiranju imaće za posledicu i povećanje protočnosti ulica kao i smanjenje gužvi u saobraća.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com