Društvo

Sistem „Oko sokolovo“ u Nišu zabeležio tokom avgusta skoro 3.000 prekršaja

Sistem za kontrolu parkiranja i zaustavljanja „Oko sokolovo“ u Nišu evidentirao je prekršaje 2.934 vozača tokom avgusta, rekao je danas koordinator Komunalne milicije Dejan Kovačević.

Prema njegovim rečima, najčešći prekršaji vozača su parkiranje na trotaoru, na prilazima kućama i stambenim zgradama, na zelenim površinama i na odstojanju manjem od šest metara od raskrsnice.

Veoma čest prekršaj, dodao je Kovačević, je zaustavljanje vozila u kolovoznoj traci.

„Obaveštenja o prekršaju su ovih dana počela da stižu preko pošte na kućne adrese vozača. Imaju rok od osam dana da plate kaznu i u tom slučaju plaćaju polovinu, odnosno 2.500 dinara“, kazao je Kovačević.

Kako je Kovačević izjavio, vlasnici vozila, ukoliko im je stigla kazna a oni nisu upravljali vozilom, mogu u roku od osam dana o tome da obaveste Komunalnu miliciju.

„U tom slučaju se licu koje je upravljalo vozilo šalje obaveštenje o prekršaju i od momenta prijema teče rok od osam dana za plaćanje polovine kazne“, objasnio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, vozači koji dobiju obaveštenje o kazni mogu da traže sudsko odlučivanje i u tom slučaju predmet prelazi u nadležnost Prekršajnog suda.

Dva vozila Komunalne milicije sa sistemom „Oko sokolovo“ na niškim ulicama su od 1. jula, ali je jul bio mesec probnog rada tokom kojeg vozači nisu izricane kazne, već se sa tim krenulo od 1. avgusta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

    1. Ista prica i u Krusevcu . Saobracaj nula . Ovo treba u svakom, gradu pa da vidis kako ce da se nauce svi da se parkiraju kako treba i gde treba . 21 vek a kao da nema civilizacije u saobracaju , kao da smo neka Africka zemlja .

  1. Dajte nam parkinge, dajte napravite javne garaže pa onda lupajte kazne. Ovo sada je čist bezobrazluk i otimačina. Kako vas nije sramota da se hvalite javnom pljačkom građana Niša i svih namernika koji dolaze u kaubojski grad lopovskog parking servisa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com