Društvo

Niški vodovod obeležio 86 godina rada

Javno – komunalno preduzeće za vodovod i kanalizaciju „Naissus“ Niš danas na izvorištu “Modro oko” u selu Krupac koje je zbog svojih prirodnih odlika proglašeno prirodnim dobrom od velikog značaja i svrstano u drugu kategoriju zaštite kao spomenik prirode Republike Srbije, obeležilo je 86. godišnjicu rada i postojanja.

Svečanom obeležavanju prisustvovali su predsednik  Skupštine Grada, dr Boban Džunić, predstavnici Eparhije niške, policijske uprave, vojske, predstavnici Grada i gradskih institucija.

Nekoliko zaposlenih dobilo je zahvalnice za pošten i odgovoran rad koji je u mnogome doprineo napretku ovog preduzeća.

Na Vidovdan, daleke 1937. osnovan je Gradski vodovod, čime je u Nišu počelo organizovano snabdevanje kvalitetnom vodom za piće.

Foto: J.M.

JKP „Naissus“ Niš danas je najveće javno komunalno preduzeće za vodosnabdevanje i kanalisanje južno od Beograda, gde kao regionalni sistem svakodnevno snabdeva vodom oko 300.000 korisnika na teritoriji Grada Niša i Opština Babušnica, Bela Palanka i Doljevac.

Foto; Niške Vesti

“Zahvaljujem se svojim kolegama, ljudima koji Vodovod drže 24 časa i nose ga na svojim leđima. Koliko god to spolja izgledalo da je lako, verujte da nije, to je mnogo težak i odgovoran posao. Institucije, Grad, policija i svi koji sarađuju sa nama, znaju kolika je odgovornost na ovom preduzeću i na svima nama, koji ga vodimo i zajedno učestvujemo u radu i unapređenju tog preduzeća“, ponosno je poručila prva žena na čelu ovog preduzeća, v.d. direktorka, Tamara Milić i dodala da je čitav kolektiv ponosan što su nezaobilazni deo Nišlija koji učestvuje u osiguravanju zdravog života celokupne zajednice.

Foto: J.M.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com