Sport

Niški Radnički počeo pripreme

Niški Radnički krenuo je danas sa pripremama za predstojeću sezonu, kako u domaćem šampionatu tako i u Kupu, već drugu godinu za redom niški fudbaleri igraju i utakmice  kvalifikacija za Ligu Evrope.

Već 11. jula fudbaleri Radničkog igraju prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv koga znaće se 18. juna, kada je žreb u Nionu.

Trener Nišlija Nenad Lalatović, nastavlja tamo gde je stao i obećava jednako dobre ako ne i bolje rezultate nego minule sezone.

“Krećemo sve iz početka. Nedostaje nam mnogo igrača, ali Radnički je jedan od najvećih klubova u Srbiji i naše ambicije su da probamo da u najmanju ruku ponovimo prošlu sezonu, koja je bila istorijska. Nešto više od toga sada ne želim da obećavam, prelazni rok traje, a o tome ću konkretnije moći da govorim ukoliko se ispune moji zahtevi o dovođenju novih fudbalera u Radnički”, rekao je Lalatović.

On dodaje da mu je drago što je ostao u gradu na Nišavi, jer je kako kaže prihvaćen sjajno.

“Imao sam ponude iz Grčke i iz Kazahstana, ali te ekipe nisu bile spremne da ispune sve moje uslove, a kada me je pozvao gospodin Tončev brzo smo se dogovorili. Ja sa njemu jasno rekao koji su moji uslovi i koje igrače želim u Radničkim i dobio sam obećanje da će ti fudbaleri doći u Niš u najkraćem mogućem roku”, rekao je on.

Sportski direktor Radničkog Marko Jovanović najavio je dolazak nekih novih igrača.

“Do kraja ove sedmice očekujte još četvoricu ili petoricu fudbalera na Čairu, koji bi prema svojim karakteristikama trebali da zamene igrače koji su nas napustili, čak i da nam donesu kvalitet više u odnosu na prethodnu sezonu. Zbog odličnih igara u prošloj sezoni postoji veliko interesovanje za naše igrače Nermina Haskića i Đorđa Crnomarkovića. Oni su sa nama, pod ugovorom su sa Radničkim i mi računamo na njih u mečevima koji nas očekuju”, rekao je Jovanović.

Prvi deo priprema Radničkog biće organizovan na stadionu Železničara, a već 23.juna, Radnički se seli u Sloveniju gde će u banjsko-klimatskom i sportsko-rekreativnom centru Terme Čatež obaviti glavni deo priprema. Već su zakazani i prijateljski mečevi sa klubovima iz Slovenije. Povratak u Niš planiran je za 3. jul.

Na prozivci su se danas pojavili: Stefan Ilić, Milorad Kojić, Stefan Đorđević, Taras Bodnarenko, Đorđe Crnomarković, Filip Stanković, Petar Ćirković, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Petar Ristić, Nikola Čumić, Petar Petrović, Nermin Haskić, Marko Mitrović, Marko Živković, Nikola Stevanović, Marko Petrović, Milan Makarić, Veljko Batrović, Filip Sekulić, Lazar Stevanović, Đorđe Ivanović, Miloš Zdravković i Danijel Ranđelov. Saša Stojanović, Riota Noma i Aleksandar Todorovski u sredu se pridružuju ekipi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com