DruštvoMoja pričaVirus Korona

Niški kikbokseri pomažu svojim komšijama

Da nisu uspešni i dobri samo u ringu, pokazuju i u ovim teškim vremenima, kada je najbitnije pokazati ljudskost. Kako su prestali sa treniznima zbog mera bezbednosti, počeli su da volontiraju i pomažu svojim komšijama. Osmoro kikboksera iz Kik boks kluba “Niš”, svakodnevno je na terenu. Sa njima su i bokseri kluba “Vitez”

Trener dva kluba Srđan Radulović kaže da su se oni najpre priključili svojoj Gradskoj opštini Medijana, želeći da pomomognu, ali nije to njihova jedina aktivnost.

Foto: privatna arhiva

 

“Osim što radimo kao volonteri u ovoj opštini, ostavili smo naše kontakt telefone u zgradama u blizini naših i pomažemo tako našim najstarijim komšijama koji zbog izolacije nisu u mogućnosti da odu u nabavku, po namirnice ili neki lek. Mi smo za njih uvek tu”, istakao je Radulović.

 

 

 

Kazao je da ovo rade sa zadovoljstvom. Ističe da najstarijim sugrađanima uglavnom nedostaju namirnice. Ima i nepokretnih i onih koji žive sami i nemaju nikog bliskog da im pomogne. Pojedinima su dece u inostranstvu, ili u drugim gradovima, njima je pomoć svakako najpotrebnija.

Kik boks klub “Niš”,  je prošle godine ponovo odbranio šampionsku titulu, i tako postao apsolutni šampion na nivou centralne Srbije za sezonu 2019. sa osvojenih 45 medalja.

Na poslednjem takmičenju pre početka vanrednog stanja Kikbokeri Niša bili su najbolji u Aleksincu, kada su još jednom osvojili PEHAR za najbolju ekipu, s 5 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane medalje.

I takmičarke  BK “Vitez” iz Niša, Neda, Nikolina i Natalija, na Prvenstvu Srbije u olimpijskom boksu, za mlade, juniorke i kadetkinje,  u konkurenciji 41 kluba održanom u SC “Mostonga” u Somboru ostvarile su  stopostotan učinak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Na koji način ovi a i ostali volonteri obezbeđuju hranu svojim porodicama? Da li su negde zaposleni? Potreban mi je savet kako bih mogao da uklopim rad od kuće koji mi je izvor prihoda i želju da pomognem drugima svakodnevno raznoseći pomoć ugroženima. Kako uklopiti ta dva? Da li se volonterizam ustvari koristi radi sticanja sopstvene koristi i lične promocije radi eventualnih benefita?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com