Društvo

Niška ulica preplavljena fekalijama mesec dana (FOTO)

Više od mesec dana građani iz oko 50 domaćinstava u ulici Ljubomira Nikolića (kod Bogoslovije) izloženi su neprijatnim mirisima od otpadnih voda koje teku niz ulicu. Oni sumnjaju da je izlivanje uzrokovano nelegalnim priključenjem na kanalizacionu mrežu obližnjeg magacina, a iz JKP Naissus kažu da u ulici Ljubomira Nikolića nisu u skorije vreme priključivali ni jedan objekat na kanalizacionu mrežu. Od juče se u rešavanje ovog problema uključila i komunalna inspekcija Gradske opštine Palilula koja je ustanovila da izlivanja ima.

Nelegalni priključak?

Žitelji ulice Ljubomira Nikolića kažu da su pre izvesnog vremena videli radnike koji su kopajući kanal u blizini jednog magacina, polagali i kanalizacione cevi povezujući ih na slivnike za odvod atmosferskih voda, umesto na gradsku, kanalizacionu mrežu.

Nakon nekog vremena logično je bilo da ce doći do zagušenja, jer cevi nisu predviđene za takave namene, a to postavljanje je očigledno bilo izvedeno “na divlje””, sumnjaju meštani.

Od tada, tvrde, a prošlo je više od mesec dana, iz šahti se izlivaju fekalije i teku niz ulicu koja je u ovom delu pod nagibom, pa tako “putanja” prolazi ispred ulaza u oko 50 domaćinstava. Nakon više uzaludnih pokušaja da ustanove ko je nadležan za rešavanje problema, obratili su se Niškim Vestima.

Samo da napomenem da je temperatura preko 35C i da mi imamo bebu od tri meseca, prosto je nemoge ući u sopstveno dvorište od fekalija, a kamoli pomisliti da slobodno vreme provedemo u svom dvorištu. Preti nam zaraza ukoliko ovaj problem brzo ne rešimo, napisao je jedan od žitelja ove ulice.

Naissus nije priključivao, komunalna inspekcija reagovala odmah

Iz službe za odnose sa javnošću JKP “Naissus”, saopštili su da njihove ekipe nisu u skorije vreme u ovoj ulici radile kanalizacione priključke i da nemaju informaciju da problem postoji, ali su nas uputili na komunalnu inspekciju Gradske opštine Palilula.

Komunalna inspekcija takođe nije bila upoznata sa problemom žitelja ulice Ljubomira Nikolića, ali je sutradan, po obaveštenju, izašla na lice mesta i konstatovala da problem postoji.

“Fotografisali smo problem, zaista ima izlivanja iz šahti i sa leve i sa desne strane ulice. Sledeći korak je stupanje u kontakt sa vlasnikom magacina, što ćemo uraditi u narednim danima”, kazala je nadležna inspektorka Niškim Vestima.

Tako će problem koji su žitelji pokušavali da reše više od mesec dana uskoro verovatno i biti rešen. Ostaje veliko pitanje zašto je bez uključenja medija skoro nemoguće rešiti komunalne probleme u Nišu?

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com