Društvo

Niška firma poklonila prozore i vrata porodici sa sedmoro dece kojoj je izgoreo stan (FOTO)

Kada smo pre 20 dana objavili vest o tome da u socijalni stan u Gadžinom Hanu u kome su živeli Bojan i Tomislava Cvetanović Durković sa sedmoro dece, ova porodica ne može da se vrati i da se oni nalaze u privremenom smeštaju, zbog požara, javio se redakciji Milan Gopić, vlasnik firme koja se bavi stolarijom sa idejom da želi da ovoj porodici pomogne i ugradi prozore i vrata. 

Nakon merenja i nabavke, danas je zakazano postavljanje ove stolarije u dom ove višečlane porodice.

“Žalosna je čitava ta priča i ja sam želeo da pomognem. Nije nam ovo prvi put da pomažemo ugroženim sugrađanima, mi smo mlada firma koja radi tek dve godine, pa pomažemo koliko možemo”, rekao je Milan Gopić vlasnik firme GM windoors production za Niške Vesti.

Pored stolarije Gopić je porodici odneo i nešto hrane.

“Kada sam se javio prvi put ovoj porodici, nakon pročitanog članka na Niškim Vestima majka mi je potražila ako mogu, kada dolazim da uzmem mere za prozore i vrata, da im donesem i nešto hrane. Tako sam ja prvo otišao u nabavku pa tek onda otišao kod njih”, priča vlasnik firme koja pomaže ovoj siromašnoj porodici.

On kaže da nije računao koliko ova pomoć iznosi u novcu, jer to nikada tako nije gledao.

“Moram da im obezbedim i jedna drvena vrata, naručio sam ih i čekam da se završe. Od naših proizvoda zatvorićemo 7 otvora, gde su jednokrilni i dvokrilni prozori i jedna vrata, to je naša donacija. Majstori su se jutros napakovali i otišli na teren, radiće sigurno oko 7, 8 sati da sve što su odneli nameste”, rekao je Milan za našu redakciju.

Ova ugrožena porodica iz Gadžinog Hana ima bebu od dva meseca, tu je još Milija koji ima četiri godine, Viktor šest, Ilija devet, Anđela 11, Marko 12 a Miljana 15 godina. Porodici su do sada pomagali sugrađanim, zaposleni i učenici obližnje osnovne škole, lokalni paroh i sama Opština Gadžin Han ali je pomoć i dalje uvek dobrodošla i potrebna, jer dolaze dugi zimski dani.

Kaže Tomislava mama, treba pomenuti i ljude koji su nam radili struju iz Vojvodine, iz opštine Kovačica. 

“Potrebna nam je hrana, skoro sve. Kako još nemamo frižider nadam se da će ljudi da nam doniraju neku dugotrajnu hranu da to može da stoji. Potrebna su nam i sredstva za higijenu, Pampers 4 za bebu i još puno toga. Nemamo ni male kuće aparate mikser, fen, peglu… sve je dobrodošlo”, kaže Tomislava za Niške Vesti.

Pomoć koja je porodici iz Gadžinog Han potrebna može da se dostavi uz dogovor sa majkom Tomislavom Cvetanović Durković na telefon 062 9627812.

Porodica sa sedmoro dece moli za pomoć: Dolazi zima, a u stanu nemamo ni vrata ni prozore

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com