Sport

Nezaustavljiva Sofija iz Mađarske donosi bronzu

Sofija Rodić (9) je na u Mađarskoj u Jaszberenu, gde je održano treće kolo Alpe Adria Trophy u brzom klizanju osvojila treće mesto i bronzanu medalju i tako još jednom potvrdila da u ovoj sezoni koja se privodi kraju ide samo uzlaznom linijom i da se sa pravom svrstava u najbolje klizačice u svojoj kategoriji koja puno obećava bez obzira na uslove u kojima trenira. Takmičenje je sada okupilo oko 170 takmicara iz 8 zemalja i to iz Ukrajine, Madjarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Slovačke , Češke …

“U žestokoj borbi u još žešćoj konkurenciji Sofija je osvojila 3 mesto, a njena drugarica iz Niša osvojila je 16 mesto”, kaže Sofijin otac Petar Rodić. “Do zadnje trke Sofija je imala srebrnu medalju u rukama, ali je u toj finalnoj trci na 333 metara doživela peh. Pad koji je imala u toku trke udaljio ju je od srebra, ali nije ostala bez medalje pa se u Srbiju vraća sa bronzom”.

Foto: privatna arhiva

To je samo još jedna u nizu pobeda i medalja, a sama po sebi je veliki uspeh kako za Sofiju , tako i za njen grad koji predstavlja na svakom takmičenju na kome se pojavi.

“Sav trud i rad Sofije je ove sezone doneo izvanredne rezultate i već sad pravimo plan za iduću sezonu, a imamo još dve trke do kraja ove, jedna je u Segedinu a druga u Celju”, najavljuje Petar Rodić.

Devetogodišnja Sofija Rodić iz Niša koja se takmiči u brzom klizanju osvojila je početkom februara drugo mesto i srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju Trofeo Alberto Nikolodi 58 koje održano u gradu Trento, Italija i koje predstavlja jedno od najjačih takmičenja u ovom sportu. Sofija je na ovom takmičenju, osim što je osvojila srebro, oborila tri sopstvena rekorda i očarala publiku.

Foto: privatna arhiva

Samo nekoliko dana pre toga, karajem januara, ova mlada niška sportistkinja koja je tek na početku svoje sportske karijere, osvojila bronzanu medalju na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju koje je održano u Sisku, Hrvatska. Sofija je ovaj uspeh ostvarila u konkurenciji takmicara iz šest zemalja, Srbija, Bosna i Hercegovina , Hrvatska, Slovenija, Mađarska i Slovačka.

“Svaka medalja koju Sofija osviji rezultat je njenog ogromnog truda i rada, ali i velika odricanja”, kaže Sofijin tata Petar Rodić. “Njen kvalitet je i njena upornost da istraje u onome što radi, a to se odnosi i na sport za koji se opredelila i što konstantno dokazuje iz trke u trku”.

Sofija je član klub Introline iz Beograda. Ova devetogodišnja devojčica ne odustaje od sporta koji je izabrala iako na treninge putuje jednom nedeljno u Beograd dok ostali takmičari treniraju pet do šest puta nedeljno. I pored svega Sofija je, sudeći po rezultatima, nezaustavljiva na putu ka samom vrhu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com