Sport

Nastavlja se niz dobrih nastupa Sofije Rodić na jakim takmičenjima

U prethodne dve nedelje, Sofija je učestvovala na takmičenjima u Bugarskoj i Italiji. Na takmičenju koje se održalo u Sofiji pod nazivom Danubia series 2 , Sofia open, Sofija se izborila za prvo mesto.

U disciplinama  na 1500m i 500m bila je prva, dok je u disciplini  na 1000m bila  druga, sto joj je u ukupnom plasmanu obezbedilo ubedljivo prvo mesto. Takmicenje u Bugarskoj predstavlja drugo kolo Evropskih kvalifikacija istočne Evrope i u Sofijinoj kategoriji bilo je takmičarki iz 6 zemalja – Turske , Srbije ,Rumunije, Slovačke , Hrvatske i Slovenije. Sofija je u Bugarskoj bila kao na domaćem terenu i pobrala je sve simpatije kako  domaće publike tako i gostiju.

Na ovom takmičenju postavila  je novi seniorski rekord na 500m vremenom od  46.788sec.

Proteklog vikenda održano je takmičenje u Bormiju, Italija, pod nazivom “ 31st Alta Valtellina Trophy” . To je jedno od najjačih takmičenja i okupilo je 300 takmičara iz celog sveta.  Prvi put u Sofijinoj kategoriji na tačkmičenju je učestvovala je najbolja brzoklizaćica iz Kine, a koja je ujedno i najbolja brzoklizačica u C kategoriji iz Azije.

Zbog prevelikog interesovanja, prijava za takmičenje je morala ranije da se zatvori.  Sofijina kategorija okupila je najbolje takmičarke iz Holandije ,Francuske, Danske ,Belgije, Kine, Švajcarske , Italije, Slovenije , Česke ,Mađarske i Srbije.

Ukupno je bilo 33 takmičarki.

U disciplini na 1500m Sofija je bila je osma, u disciplini na  500m  bila je druga, dok je distancu od  1000m završila kao treća, sto joj je po broju ostvarenih bodova donelo treće mesto u ukupnom plasmanu.

Na ovom prestižnom takmičenju Sofija je postavila opet novi seniorski rekord na 500m koji je sada 46.378sec. i ujedno je napravila novi lični rekord  na 1000m koji je sada 1.36,598.

“Sve trke su bile su jako uzbudljive i  Sofija je uspela da u svakoj od trka da svoj maksimum. Vredno je reći da je Sofijino vreme na 500m najbolje vreme na svetu,  odmah posle devojčice iz Kine”, kazao je Petar Rodić, Sofijin otac.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com