Društvo

Nedelja žena sa invaliditetom

Povodom obeležavanja Nedelje žena sa invaliditetom, Udruženje “Iz Kruga” organizuje u četvrtak 23. novembra psihološku radionicu na temu “Osnaživanje mladih sa invaliditetom na roditeljstvo”, sa početkom u 11 sati. Nakon radionice biće priređen koktel u restoranu “Mesečev konak”.

Radionicu će održati prof. dr. Jelisaveta Todorović, redovni profesor na departmanu za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Cilj psihološke radionice koju organizujemo povodom Nedelje žena sa invaliditetom je da se mladi sa invaliditetom osnaže za roditeljstvo, da se žene sa invaliditetom prikažu sa svom lepotom i snagom koju nose u sebi“-kaže Jasmina Barać Perović predsednica udruženja “Iz Kruga” Niš.

Dodaje da način zadovoljenja potreba ne treba da ih stavlja u položaj zavisnosti, već da im pomogne da ostvare svoja prava koja im po Ustavu pripadaju.

Radionica i koktel biće organizovani u restoranu “Mesečev konak”, koji se nalazi na izlazu iz naselja “9. Maj”. Na koktel su  pozvani, pored članova osoba sa invaliditetom i predstavnici drugih udruženja, saradnici, zvaničnici i svi oni koji su u prethodnoj deceniji pomagali rad Udruženja.

Jedan od osnovnih ciljeva Udruženja je da ono utiče na promenu svesti i ravnopravnost osoba sa invaliditetom, posebno žena. Udruženje organizuje niz aktivnosti, među kojim je SOS telefon, pravna pomoć i zastupanje na sudu, kao i psihološka podrška i osnaživanje žena sa invaliditetom.

Udruženje “Iz Kruga” Niš osnovano je 2007. godine sa ciljem zaštite i pružanja podrške osobama sa invaliditetom. Udruženje ima veliki broj korisnica ali i veliku podršku Grada i opština, kai o Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com