Društvo

Obeležen Dan osoba sa invaliditetom uz pesmu, film i prigodne poklone

Niško udruzenje studenata sa hendikepom i Organizacija za žene sa invaliditetom ,,Iz Kruga -Niš” su uz podršku Kancelarije za mlade Opštine Palilula kao i predsednika te Opštine obeleželi Dan osoba sa invaliditetom, 3 decembar, u Niškom kulturnom centru uz pesmu, film i prigodne poklone za sve članove. Sala NKC a je bila puna dece i mladih sa invaliditetom, njihovih roditelja , profesora, saradnika.

Razgovarali su o problemima OSI ali i potencijalnim rešenjima. Marija Milanović Iz Kruga i Ivan Ilić Predsednik studenata sa hendikepom govorili su o diskriminaciji pri zapošljavanju OSI, kao i problemima u obrazovanju. Aplauzom su prisutni ispratili vest da su medju prisutnim članovima tri nova bračna para i 1 trudnica.

Jasmina Barać Perović dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava, a sada odbornica u Skupstini grada rekla da je to upravo primer socijalizacije i ravnopravnosti u društvu, zahvalila se Kancelariji za mlade na pomoći i istakla da želi da svaki dan bude i njihov dan a ne samo 3. decembar. Predsednik je rekao da su vrata Opstine otvorena za sve i obećao veću podrsku OsI u skladu sa Statutom Opstine. Uz pesmu ,,Ne rugaj se” koja je puštena i na gestovnom prevodu za gluvoneme uspeśno je završena Tribina pod sloganom: ,,Jednake mogućnosti za sve” i ,,Obrazovanje za bolju budućnost”.

U susret Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom u maloj sali NKC- a održana je i tribina „Osobe sa invaliditetom pitaju ombudsmana“.

Procenjuje se da čak 15% svetske populacije ima neki oblik invaliditeta, što čini 800 miliona ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com