Kultura

“Ne zameraj mi”, peva buduća doktorka psihologije (VIDEO)

Muzika je Marinu Stošić oduvek interesovala. Pre desetak godina snimila je spot sa jednom niškom grupom, ali se tada još nije usuđivala da peva javno. Studije psihologije završila je prosekom 9,9, a trenutno se nalazi na trećoj godini doktorskih studija psihologije u Beogradu. Za oblast istrživanja je, naravno, izabrala psihologiju umetnosti. Pesma “Ne zameraj mi” je njen prvenac za koji kaže da je nastao uz veliku pomoć prijatelja i mnogo entuzijazma.

Marina Stošić je čudo od devojke, ili kako bi naš narod rekao “za sve je majka rodila”. Kada je završila osnovne studije psihologije prosečnom ocenom 9,9 , ostala je da radi na Flozofskom fakultetu u Nišu kao asistent, a zatim se ukazala šansa za odlazak u Brisel, gde je radila na njihovom Univerzitetu godinu i po dana kao saradnik istraživač.

Marina Stošić, privatna FB arhiva

Toliko o naučničkoj karijeri, pevačku je počela pre četiri godine, jer kako kaže, oduvek obožava muziku.

Nastupala je sa Tomijem Aleksićem, poslednji put u Košicama u Slovačkoj, ali i u mnogim kafićima u Nišu, u “Sceni” najviše, a dodaje i da je bilo nastupa i u Sokobanji i Prokuplju. Zatim sa gitaristom Vladom Petrovićem, a bila je i prateći vokal legendarnom niškom “Kerberu”.

Pesma “Ne zameraj mi”, kao i spot za nju, nastali su uz veliku pomoć prijatelja.

“Miloš Medić me je pozvao da čujem pesmu i odmah mi se dopala. Bila je balada prvobitno, ali smo je malo promenili da bude življa, prilagodili smo je mom temperamentu”, kaže Marina.

Muziku i tekst je napisao Toni Mićević,  aranžman Toni Mićević i Miloš Medić. Produkciju, miks i mastering potpisuju Miloš Medić, Studio MEDA Niš.

Gitaru i bas svira Toni Mićević,  bubanj Đorđe Hartl, a  trubu Marijan Cvetanović.

Prateći vokal je Melanija Micić, a glavni, naravno, Marina Stošić .

Stilista u spotu bila je Jelena Dimitrijević, za šminku je bio zadužen Beauty Studio Jelena Đorđević , a spot je produciran u studiju Redneck Production.

Marina kaže da su joj planovi da što više ljudi čuje i vidi ovaj spot, a već piše tekstove za neke naredne pesme, i naravno, završava doktorske studije psihologije. Za život zarađuje tako što on line, preko skajpa, uči Kineze engleski jezik, koji perfektno govori.

Pa, srećno na svim poljima.

 

Tekst je deo projekta “Mladi talenti Niša” koji je podržan od strane Sekretarijata za kulturu i informisanje Grada Niša u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com