Kultura

Uz poeziju, pesme i uspomene promovisana knjiga “Četvrtkom kod Lakija”

„Četvrtkom kod Lakija“ monografija Ljubiše Brkovića promovisana je zvanično u društvu prijatelja ali i na neki način autora ove knjige, koja govori o višedecenijskom druženju u ovoj poznatoj niškoj kafani. Ovde su decenijama divne trenutke druženja provodili niški pisci, glumci, profesori i boemi…a kazivala se i kvalitetna poezija i slušala odabrana muzika, baš o njima napisana je knjiga.

Učesnici promocije bili su Petko Niševac koji je govorio svoje priče o starom Nišu iz svoje nove knjige i to na staroniškom građanskom govoru. Delove svojih priča podelio je sa okupljenima i Zoran Đorđević Kisi, pesnik, koji je kazivao i svoje stihove o kafanskom životu koji je često bio i boemski. Biljana Stanojević niška pesnikinja je svojom pesmom razgalila mnoge a njen učinak pri samom pisanju knjige “Četvtkom kod Lakija” je veo bitan. Biljana je dala i veliki doprinos kada je druženje na ovom kultnom mestu u Nišu u pitanju, te je kroz svoj društveno-javni život negovala druženja baš u ovoj kafani. Svoju poeziju govorila je i Milijana Seta, čija pesma “Oda Kafani”, jeste našla svoje mesto u ovoj knjiz slikara i grafičara Ljubiše Brkovića.

Uz poeziju, pesmu i evociranje uspomena, prijatelji ove kafane, proslavili su objavljivanje knjge “Četvtkom kod Lakija”. 

Promocija knjige “Četvrtkom kod Lakija”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com