Politika

Narodni poslanik Đorđe Stanković “kažnjen” i treba da plati blizu 75.000 dinara za uvredu časti i duševnu bol zetu gradonačelnice

Narodni poslanik Đorđe Stanković “moraće” po presudi, koja mu je uručena, da plati blizu 75.000 dinara zetu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski – za uvredu časti jer je kako niški Osnovni sud tvrdi “naneo duševnu bol” tvrdeći da će zet, stan koji je dobio u ulici Majakovskog da izdaje za 400 evra.

“Tek ćemo mi tom temom da se bavimo. Jer je očigledno da je sud pod partiskom državom. Ova presuda ni na koji način nije mogla da se donese. Ne postoji nikakav dokaz na koji je način zet gradonačelnice pretrpeo tu duševnu bol. On nije doneo nikakve dokaze, nije priloženo nikakvo veštačenje, sudija nije konstatovala na koji je način on povređen a ni svedoci to nisu učinili”, rekao je za Niške Vesti Stanković.

Ovo je očigledno bio način da vlast pokaže svoju moć, dodao je Stanković.

Stanković poručuje da će uložiti žalbu, jer kako kaže ovo se ne bi dogodilo ni u jednoj pravnoj državi, samo kod nas.

“Nije utvrđeno da sam rekao, već je to konstatovano na osnovu pisanja u medija”, ističe Stanković.

Presuda Osnovnog suda je obrazložena na nekoliko strana a mi prenosimo samo deo.

Da podsetimo, početkom decembra prošle godine zet gradonačelnice Niša V. I. koji je prošao na konkursu Gradske strambene agencije za kupovinu takozvanog socijalnog stana, podneo je tužbu za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda protiv narodnog poslanika iz Niša Đorđa Stankovića koji je, između ostalog, rekao da on taj stan sada izdaje u zakup. O ovom slučaju lane pisali su osim lokalnih i nacionalni mediji, očigledno će ova priča biti nastavljena jer narodni poslanik Đorđe Stanković, na ovome ne želi da stane već najavljuje žalbu na presudu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com