Politika

Miletić i Dačić: Veliki izazovi pred nama

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem o problemima sa kojima se Srbija suočava u vezi sa zahtevom Prištine za prijem u Savet Evrope i o Rezoluciji o Srebrenici.  

Dačić i Miletić su saglasni da se Srbija u ovom trenutku suočava sa velikim izazovima.

“Predlogom Rezolucije o genocidu u Srebrenici se teži da se ospori postojanje Republike Srpske i da proglase srpski narod genocidnim. Srbija se ovome mora snažno usprotiviti i siguran sam da ćemo uspeti, jer smo mi narod koji nikada nije počinio genocid i koji je mnogo propatio kroz vekove”,  kazao je Miletić.

Miletić je, takođe, istakao da je prijem tzv. Kosova i Metohije u Savet Evrope neprihvatljiv.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji se svakodnevno suočava sa humanitarnom katastrofom. Savet Evrope treba da se bavi ljudskim pravima i slobodama, koje su ukinute za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Podržavam napore i zalaganje državnog vrha da se spreči članstvo tzv. Kosova i Metohije u Savet Evrope”, poručio je Miletić.

Na sastanku je zaključeno da su pred Srbijom veliki izazovi, ali i da je borba za nacionalne interese jedino rešenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com