Društvo

Milić: Predlog za porodilište loš, imamo bolji

„U lošim kompanijama pobedjuje politika. U uspešnim pobedjuju najbolje ideje“ – Steve Jobst, počinje svoje obrašnjenje doktor Milić.

“Danas je u Nišu gospodja ministarka zdravlja, dr Grujičić, iznela loš i nepraktičan predlog da se novo porodilište izgradi pored nove zgrade UKC Niš na prostoru gde se sada nalazi parking”, napisao je na svom Facebook profilu direktor niške Kardiohirurgije dr Dragan Milić.
On do detalja objašnjava zašto je ovaj predlog loš, a mi prenosimo u celosti.
1) Dečije klinike biće udaljene više od 500 metara od zgrade novog porodilišta. Predlog je MORAO da obuhvati i izgradnju novog Instituta za majku i dete koji bi formirale obe dečije klinike kako bi Niš dobio jednu funkcionalu celinu. Podsećamo da ni posle 50 godina Niš NEMA NIJEDAN INSTITUT pa ni Institut za majku i dete! Deca Niša i celog Juga Srbije moraju imati iste uslove za lečenje kao deca u Beogradu.
2) Zidanjem nove zgrade u tom prostoru dovešće do saobraćajnog kolapsa tako da je neophodno predvideti najmanje dve višespratne javne garaže kako bi se obezbedilo bezbedno i normalno odvijanje saobraćaja. Ne smeju se dozvoliti propusti kao što su bili tokom projektovanja novog UKC Niš kada je zaboravljeno da se projektuje poliklinika za preglede, kuhinja i vešeraj.
Doktor MIlić, ističe da on ima dva predloga za razmišljanje, a to su:
1) Umesto ove lokacije, novo porodilište izgraditi odmah pored zgrade sadašnjeg GAK duž Zetske ulice. Toplim vezama povezati novu zgradu porodilišta i staru zgradu gde bi se radila samo ginekologija čime bi se zadržala funkcionalnost jer sada postoji topla veza sa dečijom klinikom. Idejno rešenje koje vam prikazujemo je napravila jedna od najpoznatijih niških arhitektonskih kuća. Naravno gratis na čemu im se zahvaljujemo. Pošto je ministarka rekla da ne znaju ko će finansirati izgradnju ja sam siguran da će Nišlije izgraditi svoje porodilište iz donacija ako bude potrebno uz pomoć dobrih ljudi i jos ponekog…
2) Uvesti moratorijum na izgradnju Nacionalnog stadiona na 10 godina a sredstva namenjena njegovoj izgradnji preusmeriti na izgradnju 100 porodilišta u Srbiji. Srbija umire i ukoliko se hitno ne preduzmu ozbiljne mere za regeneraciju stanovništva neće imati ko da igra fudbal niti ko da gleda utakmice, istakao je MIlić.
“Moraš malo i da voliš ovaj grad da bi doneo pravo rešenje…. Beograd je daleko a za razvoj našeg grada moraju da se pitaju i da odlučuju Nišlije..”, završio je Milić.
Foto: Dragan Milić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Na osnovu kojih argumenata je gospodja ministarka donela odluku?! , Dr Milic je u pravu 100%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com