Društvo

“Bebi parking” na tri lokacije, sav prihod ide Porodilištu

Postavljanjem tabli, kojima se vozači obaveštavaju o „bebi'' parking mestima i simboličnim iscrtavanjem rode na svakom od njih, ''Parking servis'' Niš je pokrenuo novu akciju u okviru koje će prihod od plaćanja parkiranja na tri lokacije u gradu iskoristiti za kupovinu neophodne medicinske opreme i donirati je niškom porodilištu.

“Od danas se uvodi i bebi parking mesto na prvoj od predvođenih tri lokacija u gradu. Danas smo obeležli tri parking mesta i ta parking mesta su namenjena svim korisnicima da parkiraju u zelenoj zoni, do tri sata parkiranja po regularnoj zoni. Prihod od naplate parkiranja na ovim parking mestima biće za kupovinu opreme za porodilište. Ovim je JKP “Parking servis” hteo da pokaže jednu dobru akciju, da operemimo naše porodilšte i time damo doprinos”, kazala je Marijana Radoslavljević, rukovodilac službe za eksploataciju i kontrolu parkirališta.

Ona je podsetila da u Nišu već postoji humanitarni parking kod OŠ “Sveti Sava” na kom ima oko 200 parking mesta.

Parkiranje se vrši slanjem SMS poruke na 9182, a na godišnjem nivou preduzeće će u odnosu na broj parkiranih vozila izdvojiti prihod za kupovinu opreme.

Parkiranje kao donacija porodilištu
Foto:Niške Vesti/J.Miladinović

Pored pomenute lokacije, “bebi parking” biće obeležen i u ulici Vojvode Tankosića i u Prijezdinoj.

Još jedna od novina ovog preduzeća jeste da će roditelji dece rođene od 1. januara 2024. ostvarivati pravo na besplatne sate parkiranja tokom prvih godinu dana od rođenja deteta.

Kako navode, oni će čim se steknu tehnički uslovi, dobiti 30 besplatnih “bebi parking jedinstveih karata” koje će važiti za sve zone parkiranja narednih godinu dana, a jedna parking karta se odnosi na jedan sat parkiranja.

Takođe podsećaju da će od 1. aprila ponovo biti dostupne bicikle u parkiralštu “Čair” gde će korisnici uz prkiranje moći da koriste bicike za odrasle i za decu.

Iz uprave UKC Niš ističu da će zahvaljujući ovoj akciji, na kraju svake godine dobijati sredstva koja će isključivo biti usmerena na opremanje porodilišta kako bi novorođena deca imala što bolje uslove kad dođu na svet.

“Mi iz grada smo odlučni da pomognemo porodilištu i opremimo ga, kako bi mame koje dolaze ne samo iz Niša več iz svih pet okruga ovog dela srbije bile tih dana u boljim uslovima. Zajedno sa državom radimo na tome da Niš dobije novo porodilište, a niško zdravstvo očekuje još lepih vesti. Verujem da će nam sugrađani koji se narednih dana budu ovde parkirali pomoći”, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

U niškom porodilištu godišnje se rodi između 3500 i 4000 beba.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Bilo bi pametno da prve pare ulože u edukaciju osoblja GAKa da stanje i vrištanje na majke koje su to postale prvi put retko kada ima pozitivne rezultate

  2. A što ne naprave poseban broj da se šalju poruke, nego sve ide na 9182? Kako da se zna koliko je uplaćeno parking karata i koliko je zaista otišlo na račun porodilišta?

    1. tako je..nek obkasne kakvom tehnologijom uspevaju da prebroje automobile kad se salje sms na isti broj za sva druga parkiralista u drugoj zoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com