Sport

Medalja na Evropskom prvenstvu za Igora Vračara

U Nemačkom Potsdamu održano je Evropsko prvenstvo u džudou za mlađe seniore (takmičari do 23 godine), srpsku reprezentaciju predstavljalo je 15-oro boraca, a najuspešniji je bio Igor Vračar, član niškog  Kinezisa, koji je stigao do bronzane medalje.

Ova medalja predstavlja istorijski uspeh za niški kllub, jer pored medalja sa Evropskihi Svetskih kupova prvi put je doneto odličje i sa Evropskog prvenstva.

Igor Vračar, koji je nastupio u kategoriji preko 100kg, u prva dva meča zabeležio je pobede na Poljakom Gregorom Teresinskim i Nemcem Ivom Vitasekom,  a onda je u polufinalu nakon velike borbe poražen od Gruzijca Iraklija Demetrašvilija. Ipak uspeo je Vračar da sakupi snagu i u borbi za medalju pobei još jednog Nemca Daniela Udsilaurija.

U Kinezisu su presrećni zbog ove medalje, najsjajnije u istoriji trofejnog niškog kolektiva. Ponosni su na uspeh Igora Vračara i njegovog trenera Nikole Miloševića i ističu:

„Konačno smo je iskovali! Bronzana je, ali je nama zlatna. Borili smo se kako sa protivnicima, tako sa finansijama, tako i sa samim sobom. Ni jednog trena nismo odustali i ne planiramo. Nišu smo pored medalja sa Evroskih i Svetskih kupova danas doneli i medalju sa Prvenstva Evrope. Ponosni smo na nas tim, sve do jednog, ponosni smo na nas klub i sve ono sto smo godinama unazad cinili. Zasluzili smo je napornim radom i ona je konacno naša“, ističu u Kinezisu.

Na prvenstvu su nastupil još dvoje članova Kinezisa Nevena Milić (do 48kg) i Aleksandar Stojkov (do 100kg), ali su poraženi u početnim borbama pa nisu zabeležili značajniji plasman.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com